BMW-ul 507 Roadster al lui Elvis Presley va fi reconditionat

BMW-ul 507 Roadster al lui Elvis Presley va fi reconditionat
  • BMW 507 s-a produs in doar 254 de exemplare
  • Masina avea un motor V8 de 150 cp
  • Acest exemplar a stat ascuns vreme de 50 de ani in California
Distribuie pe Facebook

Toata lumea stie ca Elvis, Regele Rock-ului de pretutindeni, a fost un mare iubitor de masini. Si nu doar americane, precum celebrele sale automobile uriase marca Cadillac, ci si alte exemplare exotice. Asa cum este si cazul unui BMW 507 Roadster, o masina pe care oficialii Muzeului BMW se pregatesc acum sa o restaureze.

Poate doar un singur nume din industria muzicii are o rezonanta aproape la fel de mare ca Michael Jackson. Acela este Elvis Presley, Regele Rock-ului din toate timpurile, un nume care a facut istorie si a ramas o legenda. Elvis, ca orice muzician de succes a avut o multime de masini exotice. Printre ele, si un BMW 507 Roadster pe care l-a cumparat in 1957 pe cand se afla in Germania.

Elvis a facut armata si era distribuit in Europa, la finele anilor '50. El a vazut acest BMW 507 intr-un showroom si a dorit sa o cumpere. Insa masina avea deja ceva kilometri la bord, fiind o masina de presa si de test-drive, dar si de competitie, fiind alergata de Hans Stuck, cel care de altfel i-a si aratat-o lui Elvis. Asa ca, inainte sa o cumpere, cei de la BMW i-au pus un motor nou si au inlocuit orice piesa care prezenta uzura: parbriz, transmisie si alte accesorii.

Cand stagiul militar al cantaretului s-a terminat, el a luat masini in Statele Unite cu el si, desi era original vopsita in culoarea alba, el a decis s-o faca rosie dintr-un motiv foarte haios: se pare ca multe fane isi scriau cu rujul numarul de telefon pe caroseria masinii. Dupa inca doi ani, el a vandut BMW-ul unui anume Tommy Charles care a modificat-o si a concurat cu ea in cateva curse de drag-racing. Dupa care, vreme de aproape 50 de ani a stat izolata intr-un hambar din California.

Acum, cei de la BMW au gasit masina si au adus-o la Munchen, acolo unde va incepe reconstructia sa in forma originala. Pana pe 10 August, masina, in forma sa actuala, va fi expusa in Muzeul BMW, dupa care inginerii se vor apuca de treaba si vor incepe restaurarea la forma initiala. Faptul ca acest exemplar cu numarul de sasius 70079 i-a apartinut unui superstar de talia lui Elvis o face mult mai valoroasa. Dar, fara indoiala, cei de la muzeu o vor pastra si o vor face un exponat de baza.

BMW Elvis

BMW ElvisBMW Elvis

BMW ElvisBMW Elvis

BMW Elvis

BMW ElvisBMW ElvisBMW Elvis

BMW ElvisBMW ElvisBMW Elvis

BMW Elvis

BMW Elvis

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (66) Poze BMW Elvis
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 25 Iulie 2014