Nissan arata drumul japonezilor - se intoarce in Le Mans

Nissan arata drumul japonezilor - se intoarce in Le Mans
Nissan vrea sa le arate calea producatorilor japonezi spre motorsportul international. Compania si-a anuntat interesul de a reveni in competitia internationala de 24h, Le Mans Series. Se pare ca isi vor face debutul chiar in Franta, la Le Mans, acesta fiind primul lor scop, urmat de cateva starturi din sezon.
Distribuie pe Facebook

Sa fie oare acesta primul semn al revenirii japonezilor in motorsportul european? Criza financiara e pe sfarsite, iar vanzarile de masini din toata lumea sunt in crestere. Nu-i de mirare ca Nissan are de gand sa aloce un buget frumusel pentru intoarcerea in circuitul Intercontinental Le Mans Cup cu o masina noua, incredibila.

Ultimii doi ani au facut ceva victime printre producatorii japonezi de masini: Toyota si Honda s-au retras din Formula 1, competitie care "manca" sute de milioane de dolari anual. Iar Subaru s-a retras din WRC... Insa Nissan se pare ca are curajul si finantarea de a face primul pas.

Japonezii de la Nissan vor sa intre in competitia Le Mans cu un nou program numit LMP2. Este de fapt o colaborare dintre Nissan si echipa franceza de curse Signature. Se pare ca Nissan va da motoare de competitie modificate de divizia Nismo, motoare de tip VK45V8, iar cei de la Signature vor veni cu prototipul LMP2. Masina astfel realizata va urma sa debuteze chiar la Le Mans, in curse de 24 de ore, dar si la etapele urmatoare, cum ar fi si la Sebring.

Pentru a conduce masinile de Le Mans Nissan, compania nu a anuntat inca nicio echipa de piloti oficial. Insa se pare ca pilotul de Formula 3 Franck Mailleux a fost deja "rezervat".

Scopul duo-ului Nissan - Signature este sa termine cursa de la Le Mans, si cu putin noroc sa termine pe podium in cursul sezonului. Insa cu masina realizata si cu piloti de calibru mare, au toate sansele.


Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 11 Februarie 2011