A dat iar cu bata-n balta. Audi a primit ordin sa cheme in service 127.000 de masini, altfel noul A8 pierde licenta

A dat iar cu bata-n balta. Audi a primit ordin sa cheme in service 127.000 de masini, altfel noul A8 pierde licenta
  • Audi obligat sa cheme in service 125.000 de masini
  • Nemtii au folosit un soft care pacaleste emisiile
  • Sunt afectate mai multe modele cu motor V6 Euro 6
Distribuie pe Facebook

Autoritatile germane au confirmat zvonurile aparute la finalul anului trecut, potrivit carora Audi ar folosi un soft pentru pacalirea emisiilor de oxid de azot. Astfel, brand-ul din Ingolstadt a primit ordin sa cheme in service 127.000 de masini pentru a rezolva aceasta problema.

Constructorul german de automobile continua razboiul cu autoritatile din cauza emisiilor. La finalul anului trecut, Autoritatea Federala de Transport (KBA) din Germania anunta ca ii banuieste pe cei de la Audi ca folosesc un soft ilegal pentru manipularea emisiilor mai multor propulsoare V6 cu norma de poluare Euro 6.

Audi A5 si Q7

Confirmarea a venit de-abia acum iar prin urmare, brand-ul din Ingolstadt a primit ordine sa cheme in service 127.000 de masini, dintre care 77.600 doar in Germania. Asadar, proprietarii de A4, A5, A6, A7, A8, Q5 sau Q7 care se afla in aceasta situatie, vor face o vizita in service-urile Audi pentru ca aceasta problema sa fie remediata. Toate cheltuielile vor fi suportate, desigur, de producator.

Audi A5 si Q7

Pentru a se asigura ca oficialii respecta aceste ordine, KBA i-ar fi "amenintat" cu retragerea licentei de functionare pentru cea mai noua generatie A8. Aceasta a debutat in fata publicului larg anul trecut, in cadrul evenimentului Audi Summit din Barcelona, si poate fi comercializata inca din luna septembrie 2017.

Audi A5 si Q7

Chiar daca parintele Volkswagen este vinovat de cel mai mare scandal din istoria auto moderna, izbucnit tot din cauza emisiilor, Audi pare ca nu vrea sa invete din greselile altora. Inginerii sustin ca si de aceasta data sistemul de pacalire a emisiilor era activat in timpul testelor, insa in conditii normale de trafic era oprit.

Audi A5 si Q7

Intre timp, oficialii constructorului german de automobile au promis ca acest soft cu probleme va fi "complet revizuit, testat si trimis inapoi Autoritatii Federale de Transport pentru aprobare."

Audi A5 si Q7

Audi A5 si Q7

Audi A5 si Q7

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Audi A5 si Q7
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 22 Ianuarie 2018