Incep codurile de ninsoare: in ce judete este cod galben de viscol si ninsoare

Incep codurile de ninsoare: in ce judete este cod galben de viscol si ninsoare
  • 6 judete sub cod galben de ceata
  • 5 judete in cod de ninsoare si viscol
Distribuie pe Facebook

Iarna incepe sa-si faca simtita prezenta tot mai des in Romania. Astazi, de exemplu, e prima zi in care Administratia Nationala de Meteorologie a emis un cod galben de ninsoare si viscol pentru 5 judete.

ANM a emis in aceasta dimineata atentionari de cod galben de vant si ninsoare pentru 5 judete. E vorba de Arges, Prahova, Dambovita, dar si Suceava si Neamt. Aici ninge deja, dar si vantul a inceput sa bata cu putere, ceea ce duce la scaderea vizibilitatii. Conform ANM, vantul o sa bata cu rafale de peste 50-70 km/h, astfel incat ninsoarea va fi spulberata, iar soferii vor avea probleme cu vizibilitatea pe sosele.

Autoritatile au mai emis un alt cod valabil tot pentru ziua de azi, unul de ceata, pentru judetele Alba, Harghita, Mures, Mehdinti, Olt si Dolj. Aici vizibilitatea scade din cauza cetei pana la 10 metri, iar soferii sunt rugati sa reduca viteza pentru a evita eventualele accidente.

Vremea rece s-a asternut peste toata Romania, ceea ce inseamna ca o sa tot vedem coduri de atentionare, la inceput galbene, dupa care portocalii si, in cazurile extreme, rosii. Evident, ca in fiecare an, se vor inchide drumuri, sosele, dar si autostrazi. Motiv pentru care soferii sunt rugati sa aiba grija cum se pregatesc pentru plimbarile in afara localitatilor.

Distribuie pe Facebook
mai multe