Directorul general al PSA Peugeot Citroen a fost dat afara

Directorul general al PSA Peugeot Citroen a fost dat afara
Christian Streiff, directorul general al grupului francez PSA Peugeot Citroen, a fost demis de Consiliul de Administratie al concernului. Motivele acestei concedieri sunt usor de intuit: de vina se pare ca sunt pierderile inregistrate
Distribuie pe Facebook
Directorul general al PSA Peugeot Citroen a fost dat afara



Christian Streiff, directorul general al grupului francez PSA Peugeot Citroen, a fost demis de Consiliul de Administratie al concernului. Motivele acestei concedieri sunt usor de intuit: de vina se pare ca sunt pierderile inregistrate de dificultatile generate in industria auto de criza financiara globala si de recesiune.

Aceasta decizie destul de abrupta vine dupa ce Peugeot Citroen a anuntat ca va merge pe pierdere pana la finele anului 2010. Grupul francez a afisat pierderi neasteptate de aproape un miliard de euro pentru 2008, generate de cheltuieli legate de stocuri de automobile nevandute.

Streiff va fi inlocuit, de la 1 iunie, de fostul director general al grupului industrial anglo-olandez Corus, Philippe Varin.

Varin a ocupat, timp de 25 de ani, pozitia de director general la producatorul francez de aluminiu Pechiney si a preluat, in 2003, pozitia de CEO la grupul anglo-olandez Corus, unde a reusit, in patru ani, relansarea afacerilor dupa pierderi uriase, de peste 500 milioane lire sterline, in 2002. n vremuri de criza, oameni de criza.
Interimatul functiei va fi asigurat de Roland Vardanega, in prezent membru in CA.

"Consiliul a decis in unanimitate ca dificultatile exceptionale cu care se confrunta industria auto impun o schimbare a managementului. Sunt convis ca, sub conducerea lui Philippe Varin, PSA Peugeot Citroen isi va putea dezvalui intregul potential", a declarat presedintele Consiliului de Administratie al grupului, Thierry Peugeot.

Ce a avut de spus Streiff pus fata in fata cu aceasta decizie? El si-a aparat prestatia la Peugeot, argumentand ca dificultatile cu care se confrunta grupul sunt un rezultat al crizei economice. El a amintit, de asemenea, de programul de reduceri de costuri pe care l-a implementat.

"Comunitatea economica si financiara a generat aceste rezultate. in concluzie, nu pot intelege decizia consiliului", a afirmat Streiff.

PSA Peugeot Citroen este al doilea mare concern auto european dupa Volkswagen.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte articole DATA PUBLICĂRII: 30 Martie 2009