Honda F1 va fi salvata. Pretul? Se va numi Brackley F1

Honda F1 va fi salvata. Pretul? Se va numi Brackley F1
Este aproape oficial! Honda Racing nu se va desfiinta, ci va deveni o echipa privata sub numele de Brackley F1 (denumire imprumutata de la localitatea unde echipa isi are sediul), fiind preluata de managerii Ross Brawn s
Distribuie pe Facebook
Din rau in rau ... in mai bine.

Este aproape oficial! Honda Racing nu se va desfiinta, ci va deveni o echipa privata sub numele de Brackley F1 (denumire imprumutata de la localitatea unde echipa isi are sediul), fiind preluata de managerii Ross Brawn si Nick Fry si finantata cu bani din mai multe surse, printre care se numara si actualul proprietar al echipei , constructorul japonez de automobile Honda.
O alta veste este ca pilotul britanic Jenson Button va ramane in continuare cu Honda acceptand diminuarea salariului sau anual cu 50%, de la 11 milioane de euro la 5,5 milioane de euro, alternativa fiind ramanerea in afara grilei de start in acest sezon daca Honda Racing ar fi fost desfiintata, celelate noua echipe anuntandu-si deja pilotii pentru 2009.

Zvonurile de peste an il aratau pe tanarul Bruno Senna, nepotul lui Ayrton Senna ca cel de-al doilea pilot al echipei japoneze, dar data fiind amploarea provocarilor ce se intrevad in anul competitional 2009 veteranul Rubens Barrichello ar putea deveni in schimb colegul lui Jenson.

Dupa ce Honda si-a anuntat in decembrie 2008 retragerea totala din Formula 1, au existat mai multe variante de preluare a echipei, printre cei interesati numarandu-se miliardarul mexican Carlos Slim, fostul manager al echipelor Benetton si BAR, David Richards, si Tony Teixeira, boss-ul A1GP Series.
Ultimul investitor interesat, confirmat de oficialii Honda, a fost grupul Virgin, detinut de miliardarul britanic Richard Branson. Cu toate acestea, presedintele Honda Motor, Takeo Fukui, a declarat, in aceasta saptamana, ca au existat numeroase discutii privind vanzarea echipei de Formula 1, insa au fost putini investitori care s-au gandit cu seriozitate la cumpararea team-ului. Astfel ca singura varianta ramasa pentru a se evita desfiintarea Honda Racing Team a fost ca echipa sa fie incredintata actualei conduceri executive.

Presa britanica a publicat, vineri, detalii despre planul de salvare al echipei , acceptat in cele din urma de compania japoneza. Acest plan prevede ca Brawn si Fry vor prelua Honda Racing Team , iar o parte din buget va fi asigurat chiar de Honda Motor: o suma egala cu cea care ar fi fost platita de producatorul japonez pentru desfiintarea echipei, circa 80 de milioane de euro. O alta parte din bani va veni de la Formula One Management, compania detinuta de Bernie Ecclestone, sub forma unui avans din drepturile de televizare. Alte sume pot veni de la diversi sponsori, ce ar putea fi "convinsi" de o eventuala cooptare ca pilot a tanarului Bruno Senna, nepotul lui Ayrton Senna.

Monopostul pentru sezonul 2009 este gata de mai mult timp, el fiind testat de cateva ori anul trecut, cu bune rezultate. De curand, el a fost modificat pentru a putea "primi" motoarele Mercedes cu care va fi echipat in acest sezon. Da, ati citit bine, motoare de la Mercedes.

Potrivit mass-media din Albion, anuntul oficial al participarii echipei in sezonul 2009 al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi facut pana in 5 martie, dupa care Button si viitorul sau coechipier vor participa la o serie de teste private la Silverstone. Apoi, echipa va pleca la Barcelona, unde intre 9 si 12 martie va avea loc ultima sesiune de teste inaintea debutului sezonului, programat in 29 martie, in Australia.
Honda va avea insa posibilitatea sa-si "recupereze" formatia, in cazul in care in 2010-2011 conditiile de pe piata auto se vor imbunatati si planul de reducere a costurilor din Formula 1 adoptat de FIA vor permite o revenire.
Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Honda F1 va fi salvata. Pretul? Se va numi Brackley F1
mai multe
Publicat în categoria: Alte articole DATA PUBLICĂRII: 27 Februarie 2009