Rezultat superb pentru echipajul 99

Publicitate : Edwin Keleti si Victor Ponta au revenit la sefia clasamentului Cupei Dacia Ursus la finalul Raliului Avram Iancu-Ecomax, desfasurat la sfirsitul saptaminii trecute la Cluj. Ei au reusit un rezultat superb fiind primul echipaj pe o masin
Distribuie pe Facebook
Edwin Keleti si Victor Ponta au revenit la sefia clasamentului Cupei Dacia Ursus la finalul Raliului Avram Iancu-Ecomax, desfasurat la sfirsitul saptaminii trecute la Cluj. Ei au reusit un rezultat superb fiind primul echipaj pe o masina cu doua roti motrice care a trecut linia de sosire in acest raliu considerat foarte dur. La fel ca si in raliul din vara de la Cluj, echipajul 99 a urcat de doua ori pe prima pozitie a podiumului: la clasa N2 si la cupa monomarca Dacia Ursus.

Edwin Keleti spune ca bucuria victoriei este foarte mare la finalul unei curse atit de dificile. Ne bucuram enorm pentru prestatia de la Cluj, sa termini prima masina cu tractiune fata este o adevarata realizare. Am mers foarte tare si am reusit sa ne concentram pana la capat iar acum ne ramane sa facem la fel si la Iasi unde se va decide titlul Cupei. Una peste alta, raliul s-a dovedit foarte interesant din punct de vedere al pilotajului si am ajuns "stors" la final. Probele speciale au fost foarte dificile si dure datorita si conditiilor atmosferice care au facut ca pe traseu sa apara mult noroi. A fost o lupta permanenta cu masina si cu traseul de concurs. In aceste conditii cred ca, bucuria victoriei este mult mai mare. Edwin tine sa-i felicite si pe cei doi campioni care si-au cistigat laurii in etapa de la Cluj: Tin sa-I felicit pe Jarkko Miettinen pentru titlul national absolut cucerit aici la Cluj, dar si pe Tomi Abraham pentru sezonul sau si titlul cucerit in sapte etape, de campion national al grupei H.

Navigatorul Victor Ponta si-a serbat simbata ziua de nastere pe probele speciale. Pentru mine a fost cel mai complet raliu din scurta mea experienta de curse. Probele speciale au fost foarte grele, au fost multe rasturnari de situatie, am avut sansa multa si un adversar foarte bun in Vlad Cosma. Ma bucur pentru Edwin care a condus excelent si a cistigat la el acasa. Pot sa zic ca a fost un cadou excelent pentru ziua mea de nastere (n.r. simbata 20 septembrie). Personal, recunosc ca am facut o greseala importanta in aceasta cursa, care nu insa ne-a costat, dar din care am invatat foarte mult. Glumeam cu Edi la sfirsitul raliului: pentru noi la Cluj se potriveste perfect celebrul citat: veni, vedi, vici.

Raliul Avram Iancu Ecomax s-a desfasurat in perioada 19-21 septembrie la Cluj. Au fost programate 12 probe speciale insumand aproape 140 de kilometri de macadam. Gratie rezultatului inregistrat in acest raliu, Edwin Keleti si Victor Ponta revin la conducerea clasamentului la Cupa Dacia Ursus cu un total de 51 de puncte, avind 6 puncte avans in fata principalilor contra-candidati la titlul de campion al Cupei.

In sezonul 2008 Edwin Keleti si Victor Ponta sint sprijiniti de Dacia Service Cluj, singurul dealer Dacia din tara care sustine integral o masina de Cupa, alaturi de Aauto Equip, Formatis si Omniasig. Ultima etapa a sezonului competitional 2008 in calendarul Campionatului National de Raliuri Dunlop se va desfasura tot pe macadam, la Iasi, intre 25 si 26 octombrie.


Clasament Cupa Dacia Ursusdupa 7 etape disputate:
1. Edwin Keleti/Victor Ponta51 puncte
2. Vlad Cosma/Adrian Jucan45 puncte
3. Bogdan Samoila/ Florin Cojocaru38,5 puncte
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte articole DATA PUBLICĂRII: 25 Septembrie 2008