STOP JOC. Noua masina de la Tesla face suta in doar 1.9 secunde, se lauda cu o autonomie de 1.000 km!

STOP JOC. Noua masina de la Tesla face suta in doar 1.9 secunde, se lauda cu o autonomie de 1.000 km!
  • Tesla publica primele imagini ale noului Roadster
  • Sportiva americana are trei motoare electrice
  • Performantele sunt dintre cele mai impresionante
Distribuie pe Facebook

Tesla a dezvaluit in cursul serii de ieri probabil cea mai tare masina electrica din toate timpurile. Este vorba, mai precis, despre o noua generatie a modelului Roadster, capabila sa parcurga pana la 1.000 de kilometri cu o singura incarcare a bateriei.

Asa cum a promis, Tesla a prezentat la sfarsitul acestei luni, in cadrul unui eveniment special, mult anticipatul sau cap tractor. Surpriza serii a venit insa sub forma generatiei cu numarul doi a celebrului Roadster.

Programat sa intre in productia de serie in anul 2020, noul model este pus in miscare, nu de unul, nici de doua, ci de trei motoare electrice. O bateria cu capacitatea de 200 kWh completeaza impresionantul pachet tehnic.

Drept urmare, spun americanii, acceleratia de la 0 la 96 km/h dureaza doar 1.9 secunde. Totodata, mai precizeaza oficialii companiei din Silicon Valley, ecuatia 0 - 160 km/h isi gaseste rezolvarea dupa 4.2 secunde.

Tesla Roadster 2020

Tesla Roadster 2020

La fel de impresionanta este viteza maxima, de peste 400 km/h. Tot pentru colectionarii de cifre si numere, noua Tesla Roadster mai anunta un 0 - 402 metri in <9 secunde, plus o autonomie de pana la 1.000 km.

Surprins de aceste performante s-a aratat si Elon Musk. "Aceste valori suna ireal, dar nu sunt", s-a grabit sa scrie pe Twitter antreprenorul care a reusit sa zguduie din temelia industria constructoare de masini.

In ceea ce priveste partea estetica, cea de-a doua generatie a celebrei sportive americane... arata exact ca un concept car. Acum ramane de vazut daca si care dintre elementele vizuale vor insoti inclusiv versiunea de serie.

Versiune de serie care, dupa cum mentionam si numai cateva randuri mai sus, este asteptata in showroom-uri incepand cu anul 2020. La un pret de minim 200.000 de dolari, in cazul in care te intrebai.

Ca si in cazul recent lansatului Model 3, Tesla accepta precomenzi si pentru noul Roadster. Spre deosebire insa de produsul entry-level al marcii din Silicon Valley, avansul se ridica de-aceasta data la 50.000 de dolari.

Tesla Roadster 2020

Tesla Roadster 2020

Tesla Roadster 2020

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Tesla Roadster 2020
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 17 Noiembrie 2017