A ramas fara permis la numai 49 de minute dupa ce l-a obtinut. Sanctiunea primita iti arata de ce suntem mult in urma

A ramas fara permis la numai 49 de minute dupa ce l-a obtinut. Sanctiunea primita iti arata de ce suntem mult in urma
  • A ramas fara permis la 49 de minute dupa ce l-a obtinut
  • Avea 95 de km/h intr-o zona cu limitare de viteza la 50 de km/h
  • Legislatia este foarte dura in Germania, mai ales cu soferii incepatori
Distribuie pe Facebook

Un tanar de 18 ani din Germania se poate "lauda" ca a ramas fara permisul de conducere in timp record. Mai exact, la 49 de minute dupa ce l-a obtinut, fiind prins cu 95 de km/h intr-o zona in care viteza era limitata la 50 de km/h.

Cu totii ne amintim momentul in care am obtinut permisul de conducere si mai ales primul drum facut cu masina. Dar un tanar de 18 ani din Germania a fost mult prea entuziasmat, iar pentru a sarbatori momentul a plecat intr-o plimbare cu masina alaturi de alti patru prieteni.

Pana aici nimic neobisnuit. Numai ca, acest entuziasm l-a facut sa apese mult prea tare pedala de acceleratie si a fost prins de radar in timp ce circula cu 95 de km/h intr-o zona in care viteza era limitata la 50 de km/h (localitatea Hemer). Si toate acestea s-au intamplat la doar 49 de minute dupa ce a trecut cu succes proba practica pentru obtinerea permisului de conducere.

"Unele lucruri raman valabile pentru totdeauna, altele nici macar o ora," a scris politistul german in procesul verbal.

Daca se intampla in Romania, scapa relativ "ieftin", dar cum Germania este o tara civilizata unde legislatia rutiera este dura, mai ales cu soferii incepatori, tanarul a ramas fara permisul de conducere, a primit o amenda de 200 de euro si doua puncte de suspendare.

In plus, in primii doi ani de la obtinerea permisului, conducatorul auto se afla intr-o asa-numita perioada de proba. In cazul de fata, aceasta perioada de proba a fost dublata de la doi la patru ani, ca o masura preventiva.

Ca tot am pomenit de Romania, Codul Rutier reglementeaza la art.50, pct. 4, ca in cazul conducatorilor auto cu o vechime mai mica de un an sau pentru persoanele care efectueaza pregatirea practica in vederea obtinerii permisului de conducere "viteza maxima admisa in afara localitatilor este cu 20 km/h mai mica decat viteza maxima admisa pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse."

La noi in tara, un conducator auto incepator care este prins de radar cu 95 de km/h intr-o zona cu limita de viteza la 50 de km/h primeste 6 puncte de penalizare si o amenda cuprinsa intre 1.305 si 2.900 de lei.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 22 Noiembrie 2018