Made in USA via China. Noul Karma Revero GT debuteaza oficial cu motor de BMW i8 si 535 CP

Made in USA via China. Noul Karma Revero GT debuteaza oficial cu motor de BMW i8 si 535 CP
  • Motor termic imprumutat de la BMW i8
  • Autonomie in mod full electric de 128 km
  • Debuteaza in Europa pana la finalul anului
Distribuie pe Facebook

Karma Automotive a prezentat primele imagini si informatii cu privire la noul Revero GT. Super masina cu sistem de propulsie hibrid a debutat la Salonul Auto de la Shanghai iar livrarile vor demara spre finalul acestui an.

Henrik Fisker este un nume important pentru industria auto. Printre operele danezului se numara BMW Z8, Aston Martin DB9 sau Aston Martin V8 Vantage. Impreuna cu Bernhard Koehler, Fisker a fondat in 2007 marca Fisker Automotive iar primul model lansat a fost Fisker Karma.

Karma Revero GT

Dupa multe probleme cu furnizorii si mai ales cu modelul Fisker Karma, multe exemplare luand foc din cauza bateriilor, compania si-a declarat falimentul in 2014. In acelasi an, chinezii de la Wanxiang Group au cumparat toate lichiditatile, inclusiv uzina din Delaware, SUA.

Karma Revero GT

Un an mai tarziu se nastea un nou brand auto, botezat Karma Automotive. In 2016 a venit si prima masina din noua era, un succesor al lui Fisker Karma denumit Karma Revero. Acum, americanii au prezentat versiunea Revero GT cu ocazia Salonului Auto care si-a deschis azi portile la Shanghai.

Karma Revero GT

Din punct de vedere estetic acesta a fost usor revizuit, insa noutatile cele mai importante se regasesc sub caroserie. Americanii au pastrat configuratia hibrida, numai ca motorul termic de 2.0 litri furnizat de GM a fost inlocuit cu unitatea de 1.5 litri cu trei cilindri de sub capota lui BMW i8.

Karma Revero GT

Ansamblul dezvolta impreuna 535 de cai putere si 746 Nm cuplu si propulseaza masina pana la 100 de km/h in 4.5 secunde, inainte ca acul vitezometrului sa se opreasca la 201 km/h.

Karma Revero GT

Multumita unui pachet de baterii mai usor, cu o capacitate de 28 kWh, noul Karma Revero GT poate parcurge pana la 128 de kilometri fara sa consume un strop de benzina. Motorul termin extinde autonomia cu circa 450 de kilometri. Masa proprie a masinii a scazut cu aproape 200 de kilograme, la 2.290 de kg, comparativ cu modelul Revero.

Aceasta scadere in greutate influenteaza pozitiv tinuta de drum, dar si manevrabilitatea pe viraje.

Karma Revero GT

Primele exemplare urmeaza sa ajunga in Europa si SUA pana la finalul acestui an. In 2020, Karma Automotive intentioneaza sa lanseze o versiune si mai puternica a lui Revero si anume Revero GTS.

Karma Revero GT

Karma Revero GT

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Karma Revero GT
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 16 Aprilie 2019