Bate la putere pana si cel mai potent Lambo. Golf-ul asta are 850 CP sub capota!

Bate la putere pana si cel mai potent Lambo. Golf-ul asta are 850 CP sub capota!
  • Acest Volkswagen Golf R ascunde sub capota un motor in sase cilindri
  • Unitatea de 3.6 dispune de un sistem de supraalimentare cu doua turbine
  • Puterea maxima a hot-hatch-ului german se ridica la valoarea de 850 CP
Distribuie pe Facebook

Inainte de a putea spune ca ofera de aproape trei ori mai multi cai putere, hot-hatch-ul german a fost supus unui transplant de motor. La randul lui, noul benzinar in sase cilindri a primit doua turbine si mai multe modificari.

Exceptand noile jante din aluminiu si multitudinea de stickere de la nivelul portierelor, acest Volkswagen Golf R nu difera cu nimic de un exemplar standard. Sau cel putin asa isi doreste hot-hatch-ul german ca lumea sa creada despre el...

Adevarul este insa ca, spre deosebire de momentul fabricarii sale, respectivul automobil gazduieste in compartimentul motor undeva in jurul a 850 CP. Sau, daca vrei, mai mult decat oricare model vandut in prezent de compania Lamborghini.

Secretul din spatele acestei valori consta in adoptarea sub capota a unui motor cu sase cilindri, care inlocuieste vechiul 2.0 TSI de 300 CP. In a ei configuratie, noua motorizare a mai inclus si o capacitate de 3.6 litri, plus un sistem bi-turbo.

Drept urmare, cu pedala de acceleratie la podea, extremul Volkswagen Golf R depaseste viteza de 250 km/h in numai 802 metri. Totodata, distanta de jumatate de mila este parcursa in aproximativ 17 secunde, in cazul in care te intrebai.

Distribuie pe Facebook
mai multe