Programul Prima Masina 2014 a fost aprobat de guvern prin OUG

Programul Prima Masina 2014 a fost aprobat de guvern prin OUG
  • Durata maxima a creditului este de 84 de luni
  • Suma maxima este 50.000 de lei + TVA
  • Avansul va fi de 5-10%
Distribuie pe Facebook

Daca tot se apropie alegerile, Victor Ponta s-a gandit sa "umble" nitel si in randul tinerilor si sa-i bucure cu un program nou prin care isi pot cumpara o masina. E vorba de programul Prima Masina Noua ce le va permite tinerilor sa-si cumpere o masina, chipurile, mai avantajos...

Tinerii care vor sa-si cumpere o masina au o sansa incepand cu luna noiembrie. Guvernul a aprobat astazi, prin Ordonanta de Urgenta, programul Prima Masina Noua. Momentan, ordonanta include doar valoarea maxima a creditului ce poate fi luat de catre aplicanti. Aceasta suma este de 50.000 de lei + TVA, la care se mai adauga costul politei CASCO pentru primele 12 luni.

Ordonanta mai spune ca perioada pe care se va putea acest credit avantajos pentru achizitionarea unei masini noi este de maximum 84 de luni, adica 7 ani. In plus, avansul cerut la cumpararea masinii va fi cuprins intre 5 si 10 procente din valoarea imprumutata. In aceeasi ordonanta ce va intra in vigoare de cum va fi publicata in Monitorul Oficial, se mai spune ca in cazul acestui credit, costul total al finantarilor garantate de stat nu va depasi ROBOR la 3 luni plus o marja de 3 procente... Ce-o fi insemnand si asta.

Cu alte cuvinte, tinerii care au intre 18 si 35 de ani au intaietate in aprobarea dosarelor din programul Prima Masina Noua 2014 care va debuta luna viitoare, pe 1 noiembrie. Singurul avantaj este ca cei cu salarii mai mici vor primi niste bani, dar, la fel ca in cazul oricarui credit, ratele trebuie platit. Si pentru ca vorbim de un credit, indiferent ca va fi luat pe 3 sau 7 ani, pe toata durata clientul este obligat sa aiba polita CASCO. Aceasta se adauga la costul ratei, ceea ce va insemna un pret destul de mare. Un tanar care doreste sa apeleze la Prima Masina si obtine un credit pe 7 ani, va plati 900 lei/luna + asigurare CASCO, iar daca vrea un credit mai scurt, pe 5 ani, va plati cam 1200 de lei + rata asigurarii obligatorii CASCO.

Nu sunt conditii mai bune decat in cazul unui credit de nevoi personale, dar nu oricine poate garanta cu ipoteca si nu oricine are un salariu destul de mare care sa-i permita obtinerea unui imprumut de la banca. Asa ca cei care nu au alta solutie, vor apela la acest Program numit Prima Masina. Speram doar sa aiba succes.

Distribuie pe Facebook
mai multe