Momentul in care un Monster Truck ia 3 vieti in Olanda

Momentul in care un Monster Truck ia 3 vieti in Olanda
  • Accidentul a avut loc pe 28 septembrie
  • Spatiul mic a cauzat lipsa vizibilitatii pentru sofer
  • Organizatorii sunt acum trasi la raspundere
Distribuie pe Facebook

In orasul Haaksbergen din Olanda, la un eveniment organizat intr-o piata publica, a fost invitat un camion urias care sa faca spectacol. Acesta insa a intrat in multime, omorand 3 persoane si ranind alte 15.

Intr-un oras din Olanda, in cadrul unui eveniment public dintr-o piata centrala, un Monster Truck condus de un sofer profesionist a intrat in multime. Dupa ce masina s-a urcat peste un grup de automobile vechi, a virat la stanga si, cu o viteza destul de redusa, a intrat in lumea care privea show-ul. Nu se stie momentan de ce soferul nu a franat masina, insa se fac cercetari. O varianta ar fi blocarea pedalei de acceleratie, desi din imagini se pare ca masina nu accelera.

Cel mai probabil, spatiul stramt in care uriasul monstru era nevoit sa-si faca manevrele nu a fost suficient pentru virarea totala a rotilor. De la inaltimea de peste 2 metri, unde sta soferul, se pare ca acesta nu a vazut grupul de spectatori si a crezut ca ii poate ocoli. Insa masina a intrat direct in lume si a omorat 3 persoane, dintre care si un copil, ranindu-i pe alti 15 spectatori, dintre care 5 persoane in stare grava.

Din pacate, se pare ca organizatorii, care pesemne nu s-au mai confruntat cu asemenea vehicule de mari dimensiuni, au apreciat gresit spatiul de manevra a acestuia. Inghesuiala, dar si lipsa unor masuri de protectie, au dus la aceasta tragedie. Numai niste garduri firave ii protejau pe spectatori de sutele de cai putere care imping un astfel de camion cu o greutate de peste 4 tone. Daca ar fi avut niste baloti de paie, niste pereti de anvelope sau spatiul ar fi fost mai mare, astfel de accidente ar fi putut fi evitate. Dar, la fel ca in orice alta situatie, este nevoie de o tragedia ca lumea sa invete ceva.

Distribuie pe Facebook
mai multe