Cele mai tari show-uri auto la care ar vrea sa ajunga pana si o femeie

Cele mai tari show-uri auto la care ar vrea sa ajunga pana si o femeie
  • Fiecare nou an aduce numeroase saloane si evenimente cu specific auto
  • Cele mai importante dintre acestea se desfasoara insa o data la doi ani
  • Parisul, Geneva si Frankfurtul sunt show-urile de la care nu vrei sa lipsesti
Distribuie pe Facebook

Atunci cand vine vorba despre masini, lucrurile sunt simple la femei. Tie nu ti s-a intamplat niciodata ca mama, sora, prietena, logodnica, sotia sau amanta ta sa gaseasca diferente importante intre doua perechi identice de pantofi si in acelasi timp sa-ti arate pe strada o masina si sa-ti spuna ca este ca a ta doar pentru ca are aceeasi culoare?

Ei bine, cam asa sunt majoritatea femeilor cu masinile. E important sa aiba suficient loc in portbagaj pentru a-si transporta un dulap si jumatate ("mi-am luat si eu cateva bluze la mine, in caz ca se face mai racoare"), sa aiba multe oglinzi (nu neaparat 5, dar macar pe-aia retrovizoare din centru, sa se poata da si ea cu ruj) si sa porneasca de la prima cheie. Sa fie roz, rosie, marsala, alb perlat sau antracit e deja un moft. Ah, incalzirea in scaune ne incanta si ea, mai ales cand e frig si ne-mpinge necuratul sa purtam vreo fusta mai scurta.

Pe de alta parte, ideea de salon auto ne incanta uneori mai ceva decat o sesiune de shopping. Cum de ce? E simplu! In prima faza, pentru ca auzim doar salon si ne gandim, desigur la bucle si buclusoare, la unghii si unghiute, la masaje si masagiute. In cea de-a doua faza insa, ne dam seama ca s-ar putea sa vedem si noi masini care chiar sa ne impresioneze pe-acolo. Si in ultima faza, aia decisiva mai exact, ni se aprinde un beculet cu gandul la hostesse, care-s mai sexy si mai frumoase parca-n fiecare an; adevarul este ca o facem pentru voi, sa fim sigure ca nu cedati in fata vreunei succubus si ca reveniti acasa la fel de indragostiti si de spasiti, la bratul nostru.

Si cum si noua ne place, totusi, sa ne clatim ochii cu chestii stralucitoare si parca da, ar da bine o poza, doua acolo pe retelele de socializare cu noi in vreun bolid cosmic, facem acest compromis si va urmam cu inima deschisa la show-urile auto. Dar daca tot va duceti, alegeti unul dintre astea si promitem sa va lasam la bere cu baietii inca doua weekenduri de-acum incolo:

Paris Motor Show

Cele mai tari show-uri auto

Vinul de Bordeaux (sau de Bandol, de ce nu?), branzeturile fine si vitrinele de pe Champs Elisees sunt doar cateva dintre motivele pentru care vrem la Paris. Dar daca ne mai spuneti si ca acest show auto are si o traditie din 1898, ne-ati convins!

International Geneva Motor Show

Cele mai tari show-uri auto

Geneva a fost unul dintre principalele locuri de intalnire ale iubitorilor de masini din motive bine intemeiate. In fiecare martie, automobilistii se aduna in complexul Palexpo sa vada cele mai noi si senzationale modele. Practic, acesta este cel mai important eveniment din Geneva, un fel de Great Gatsby al cifrelor octanice, cum sa nu vrem sa fim acolo?

Auto Shanghai

Cele mai tari show-uri auto

China devine incet, dar sigur, dependenta si de masini, asa ca marii constructori de automobile isi fac de cap si pe-aici de cate ori au ocazia, adica in fiecare an din 1980 incoace, la Shanghai. Cum adica ce-am cauta noi aici? Mancare condimentata, ceaiuri si bijuterii cu email.

Woodward Dream Cruise

Cele mai tari show-uri auto

Daca exista un paradis al iubitorilor de masini, acela este Woodward Dream Cruise. Peste 30.000 de modele musculoase sunt expuse in fiecare an la Detroit, inca din 1848, de cand acestea inca circulau cot la cot cu trasurile. Aici este Mecca si Nirvana automobilelor puternice si Gomora cifrelor octanice. Practic, aici ne-am putea intalni cu actorii nostri preferati pasionati de masini. In orice caz, e in Detroit, deci vrem!

Frankfurt Motor Show

Cele mai tari show-uri auto

Chiar daca mai devreme ne-am teleportat taman pana in Statele Unite ale Americii, pentru regina expozitiilor auto putem reveni cu picioarele pe pamant european, la Frankfurt. Show-ul este tot unul cu frecventa anuala, din 1991, cand marele Internationale Automobil-Ausstellung s-a divizat in doua expozitii separate: Hanover, unde sunt prezentate masinile comerciale, respectiv Frankfurt, unde ne clatim ochii cu motoare puternice. De la inceputuri, in jurul anului 1800, show-ul de la Frankfurt a ajuns creme de la creme in aceasta nisa. Si cum sa nu vrem sa ne plimbam si noi pe-acolo, prin ropot de cai putere?

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Cele mai tari show-uri auto
mai multe
Publicat în categoria: Evenimente auto DATA PUBLICĂRII: 1 Iulie 2015