Cel mai scump BMW i8 din lume s-a vandut cu 825.000 dolari

Cel mai scump BMW i8 din lume s-a vandut cu 825.000 dolari
  • Primul BMW i8 comercializat in SUA a fost scos la licitatie
  • Supercarul bavarez s-a vandut pentru suma de 825.000 de dolari
  • Banii vor fi donati in scopuri caritabile, fundatiei Pebble Beach
Distribuie pe Facebook

Primul BMW i8 comercializat pe piata din Statele Unite ale Americii s-a vandut pentru o suma record, de aproximativ sase ori mai mare decat in mod normal. Toti cei 825.000 de dolari adunati in urma licitatiei organizate de casa Gooding & Company vor fi insa donati in scopuri caritabile, catre Pebble Beach Company Foundation.

Dezvaluit in premiera mondiala la sfarsitul anului trecut, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, modelul BMW i8 a ajuns celebru datorita ofertei sale de ordin tehnic, inginerii bavarezi preferand un sistem hibrid pentru propulsia supercarului lor.

Astfel, spre deosebire de concurenta din Ingolstadt sau Stuttgart, care se bucura de prezenta sub capota a unui V8 si / sau V10 pe benzina, supercarul din Munchen vine la pachet impreuna cu un ansamblu format dintr-un motor turbo in trei cilindri si unul electric, capabile sa ofere impreuna un total de 362 de cai putere si 570 de Newton-Metri.

BMW i8 Concours d'Elegance

BMW i8 Concours d'EleganceBMW i8 Concours d'EleganceBMW i8 Concours d'Elegance

Drept urmare, in ciuda faptului ca se poate lauda atat cu o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 4.4 secunde, cat si cu o viteza maxima limitata la 250 de kilometri pe ora, modelul BMW i8 impresioneaza in special prin consumul sau de carburant, de numai 2.1 litri la 100 km. In plus, pentru o distanta de pana la 37 de kilometri, supercarul hibrid din Munchen poate rula complet pe electricitate, excluzand astfel nevoia de a opri la benzinarie.

Iar meniul pregatit de inginerii bavarezi nu se incheie aici, lista cu bunatatile de care se vor bucura viitorii clienti incluzand si o celula de siguranta realizata din fibra de carbon - detaliu pe care nu il intalnesti chiar la fiecare pas nici macar in segmentul destinat automobilelor sport si super-sport. De asemenea, la constructia modelului BMW i8 a mai fost folosit si aluminiul, rezultatul final constand intr-o greutate mai mica de 1.5 tone.

Daca vine vorba despre aspectul vizual, stim deja cu totii ca gusturile nu se discuta, insa este putin probabil ca liniile si formele futuriste ale exteriorului sa nu atraga atentia tuturor celor din jur. Mai ales in cazul de fata, unde supercarul hibrid din Munchen imbina cu succes populara nuanta Frozen Gray Metallic cu accentele de negru si albastru. In ceea ce priveste interiorul, putem spune fara nici un fel de problema ca pielea Dalbergia Brown completeaza de minune pachetul estetic.

Merita totusi noul si unicul BMW i8 Concours d'Elegance pretul de 825.000 de dolari? Ei bine, atunci cand vine vorba de bani adunati in scopuri caritabile, nici o suma nu este prea mare. Cel putin din punctul nostru de vedere.

BMW i8 Concours d'Elegance

BMW i8 Concours d'Elegance

BMW i8 Concours d'Elegance

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze BMW i8 Concours d'Elegance
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 19 August 2014