Chinezii de la BYD anunta masina care consuma doar 1.6 l/100 km!

Chinezii de la BYD anunta masina care consuma doar 1.6 l/100 km!
  • Chinezii de la BYD au lansat pe piata locala noul Qin hibrid
  • Modelul ofera un total de 291 CP si consuma doar 1.6l / 100 km
  • Acceleratie de la 0 la 100 km/h se realizeaza in 5.9 secunde
Distribuie pe Facebook

Chinezii de la BYD au lansat pe piata locala un hibrid care se lauda cu un consum de numai 1.6 litri la 100 de km. Sedanul Qin ajunge de la 0 la 100 de km/h in 5.9 secunde, iar din primavara viitoare va fi lansat si in Europa.

Noul Qin cu propulsie hibrida este un model ce i-a luat locul altei masini chinezesti, denumite F3DM. BYD a dezvaluit noul sedan inca din 2012, la Salonul Auto de la Beijing, insa abia in acest an masina a ajuns in showroom-urile din China.

Descris ca "o masina hibrida, high tech, bazata pe performanta", modelul BYD Qin este propulsat de un motor conventional pe benzina, de 1.5 litri, capabil sa dezvolte 151 de cai putere. Acesta lucreaza impreuna cu un motor electric de 147 cai putere, iar impreuna cele doua propulsoare ofera o putere combinata de 291 de cai putere.

BYD Qin

Masina chinezilor se lauda cu o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in numai 5.9 secunde si cu o viteza maxima de 185 km/h. Insa ceea ce este cu adevarat impresionant este consumul. Potrivit companiei, masina are nevoie de doar 1.6 litri pentru a parcurge distanta de 100 de kilometri.

In modul electric, autonomia este de 70 kilometri, cel putin dublu cifrelor oferite de competitori, asa cum sustine compania. Bateriile modelului BYD Qin hibrid se incarca la orice priza obisnuita, dar si prin decelerare, fie prin frana de motor sau de pedala.

Noul hibrid chinezesc ofera patru modalitati de condus: EV+ECO, EV+SPORT, HEV+ECO si HEV+SPORT. Aceste moduri pot fi alese de catre sofer in functie de necesitati si conditiile de drum.

BYD Qin

In standard, echipamentele de siguranta ale lui BYD Qin includ un sistem de monitorizare a presiunii in anvelope, frana asistata electric, sistem ISO-FIX, ESP si 12 airbaguri.

In China, modelul se anunta a fi un succes, cu 4.155 de unitati deja precomandate de catre clienti. Mai mult, potrivit companiei, primele 100 de modele scoase la vanzare pe internet s-au epuizat in numai doua secunde, un adevarat record pentru industria auto.

Noul BYD Qin costa in jur de 32.000 de dolari, iar chinezii anunta ca il vor aduce in Europa in prima parte a anului viitor.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 17 Ianuarie 2014