TUV SUD Cehia primeste un automobil SKODA Octavia Green E Line

TUV SUD Cehia primeste un automobil SKODA Octavia Green E Line
Testul cu SKODA Octavia Green E Line este pe cale de a intra intr-o noua faza, cu un alt partener renumit. TUV SUD Cehia primeste un automobil E-Octavia pentru un proiect de sapte luni, care va presupune masuratori si teste ale consumului. SKODA se asteapta ca testele sa ofere informatii importante in ceea ce priveste potentialul propulsiei electrice pentru utilizarea cotidiana si imbunatatirea permanenta a acesteia.
Distribuie pe Facebook
"Transferul unuia dintre automobilele SKODA Octavia Green E Line catre TUV SUD Cehia extinde nivelul nostru de cooperare," declara Petr Kristl, seful departamentului de Dezvoltare a mobilitatii electrice /propulsiei electrice de la SKODA AUTO. "Ne asteptam ca aceste teste sa ofere detalii importante in privinta consumului autovehiculelor noastre electrice."
In calitate de furnizor de servicii tehnice si de autoritate in materie de testare, TUV SUD a fost pentru multi ani un partener al SKODA AUTO pentru certificarea de prototipuri cu diferite concepte de propulsie. In cadrul proiectului E-Octavia, TUV SUD va utiliza masina in activitatile zilnice, efectuand, printre altele, teste de consum, cu ajutorul masuratorilor standardizate, care au la baza metodologia TSECC de la TUV (TUV SUD e-Car Cycle), pe care TUV SUD a dezvoltat-o special pentru determinarea consumului autovehiculelor electrice in conditii reale. Astfel, metodologia va lua in considerare, in mode expres, comportamentul sistemelor de aer conditionat si de incalzire ale masinii, deoarece acestea si alte componente electrice influenteaza, in mod semnificativ, autonomia unui automobil electric. Datele generate in cadrul acestui test vor ajuta la imbunatatirea nivelului de eficienta al instalatiei de aer conditionat etc., si astfel vor contribui la o adaptare si mai buna a automobilelor electrice pentru utilizarea cotidiana.
Un numar de zece automobile Octavia Green E Line sunt in prezent testate la diferiti parteneri. Masinile, toate in versiunea e-combi, au atins un kilometraj mixt de 140.000 de kilometri, in conditii reale de utilizare zilnica. TUV SUD este un alt partener de renume care ia parte la testarea E-Octavia. Pana in acest moment, masinile au fost utilizate in principal de institutii si companii precum administratia Castelului Praga, producatorii de energie SKO-ENERGO si distribuitorii de energie CEZ si SkoFIN, sau Universitatea de Economie din Praga. In plus, un angajat SKODA, impreuna cu familia sa, utilizeaza un automobil electric in scopuri personale, inca din luna iunie. O a doua familie se va alatura in curand, pagina de Facebook oficiala SKODA, www.facebook.com/skoda.cz, organizand o competitie pentru "familii inovatoare", din afara companiei, pentru a testa masina pe o perioada de sase luni. Concursul a luat sfarsit pe 7 noiembrie.
Toate automobilele SKODA Octavia Green E Line sunt echipate cu senzori speciali, care permit monitorizarea continua a parametrilor importanti ai autovehiculului, cum ar fi: tractiunea, energia regenerativa si pentru confort, utilizarea modurilor de condus, acceleratie sau pozitia masinii la un moment dat. Toate datele sunt transmise automat, prin UMTS, catre specialistii de la departamentul de dezvoltare tehnica SKODA AUTO, permitand analizarea utilizarii automobilului electric si a sarcinilor reale din timpul functionarii sistemului electric. De asemenea, datele vor demonstra modul in care reincarcarea bateriilor afecteaza durata de utilizare a acestora.
SKODA Octavia Green E Line are la baza SKODA Octavia Combi. Motorul sau electric dezvolta pana la 85 kW si poate accelera masina, de la 0 la 100 km/h, in numai 12 secunde. Viteza maxima este de 135 km/h. Masina este alimentata de o baterie litiu-ion, care poate fi reincarcata in circa doua ore si jumatate. La capacitate maxima de incarcare, E-Octavia are o autonomie de pana la 150 de kilometri, raspunzand nevoilor celor mai multi dintre europenii care se deplaseaza catre si de la serviciu.

Activitatile SKODA din domeniul mobilitatii electrice sunt un element important al strategiei sale ample cu privire la propulsii si carburanti. Aceasta inseamna imbunatatirea continua a motoarelor TSI si TDI, care dispun de o eficienta crescuta si pentru care SKODA AUTO construieste in prezent la Mlada Boleslav un nou centru de testare a propulsiei, acesta servind si pentru testarea unor propulsoare care utilizeaza diferite tipuri de carburant.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 19 Noiembrie 2012