Dacia Duster Pick-Up va fi fabricata si vanduta in America de Sud

Dacia Duster Pick-Up va fi fabricata si vanduta in America de Sud
  • Dacia Duster Pick-Up se va numi Renault Pick-Up
  • Masina va avea aceleasi motorizari ca si un Duster SUV
  • Autoturismul se va lansa in luna noiembrie in Brazilia
Distribuie pe Facebook

Dupa ce am vazut mai multe fotografii cu Dacia Duster Pick-Up in varianta reala pe teritoriul tarii noastre, ne-am dat seama ca cei de la Dacia au de gand sa fabrice si o varianta utilitara a acestui model de succes. Dar fabricarea se pare ca va incepe dincolo de ocean...

Grupul Renault are fabrici in toata lumea, inclusiv in Brazilia, o tara in care se vand cu succes modelele romanesti sub numele de Nissan si Renault. Zvonurile recente ne demonstreaza insa ca tot in continentul sud-american se va mai intampla ceva interesant: lansarea unei versiuni utilitare de Duster. Aceasta a fost dezvoltata de catre inginerii din Romania, testata si chiar fabricata in cateva exemplare la Centrul Titu si la uzina de la Mioveni, dar prototipurile au plecat in Brazilia, acolo unde va demara productia de serie in curand.

In luna octombrie a acestui an, in cadrul Salonului Auto din Sao Paolo, Brazilia, in standul celor de la Renault este asteptat sa apara primul Duster Pick-Up de serie. Din pacate, acesta va avea sigla Renault, nu Dacia, chiar daca masina a fost realizata in tara noastra si la baza sta Dusterul romanesc. Sub capota, masina va fi disponibila atat cu motorul 1.6 pe benzina, cat si cu cel 1.5 dCi pe motorina, urmand sa fie disponibil si cu un motor de 2 litri si 140 cp pe benzina, precum masinile de pe piata ruseasca. Masina va avea numai 2 locuri si bena cu hublou rabatabil.

Dacia Duster Pick-Up 2014, ne scuzati, Renault Duster Pick-Up, ii va avea concurenti directi pe piata din America de Sud pe Volkswagen Saviero si Fiat Strada, doua masini de tip 'papuc' care se bucura deja de succes. Si cum piata masinilor cu o astfel de caroserie numara 300.000 de vehicule anual in Brazilia, este de asteptat ca noul Duster sa se bucure de succes. Pana la urma, va avea aceeasi politica de pret: cu mult sub concurenta.

Din pacate, pe piata europeana nu avem sanse sa vedem Duster Pick-Up, nici la vanzare, dar nici in uzina de la Pitesti. Zvonurile mentioneaza si o intrare a acestui model utilitar pe piata africana, moment in care acest Duster se va fabrica si la uzina din Maroc, in orasul Tanger.

Dacia Duster Pick-Up

Distribuie pe Facebook
mai multe