Ferrari prezinta F60 America, noul monstru cabriolet de 730 cp

Ferrari prezinta F60 America, noul monstru cabriolet de 730 cp
  • Masina are motor V12 de 6.3 litri si 730 cp
  • Sub 3 secunde are nevoie ca sa atinga 100 km/h
  • Modelul omagiaza un bolid de curse din 1967
Distribuie pe Facebook

Gata, dam uitarii orice masina electrica, orice hibrid, orice fier fabricat cu scopul de a proteja natura si eficienta consumului de carburant. Ferrari tocmai a lansat modelul F60 America, o masina ce se va vinde doar in 10 exemplare.

Ce atatea masini electrice care tin cu natura? Iata ca Ferrari tocmai a lansat ceva la polul opus. O editie limitata de F12 decapotabila, realizata doar in 10 exemplare, numita F60 America. Dar de unde acest nume? De la un Ferrari 275 GTS4 NART Spider din 1967, o masina sport care a fost la acea vreme realizata doar pentru Statele Unite, cu care entuziastii puteau sa participe si pe circuit.

Insa masina din 2014, este mult mai exclusivista. Si mai scumpa! Momentan, nu a fost anuntat niciun pret, insa nu avem dubii ca cele 10 exemplare au fost deja vandute unor pasionati care si le-au rezervat din timp. Cel mai probabil, vorbim aici de un pret apropiat de 2.5 milioane de dolari. Si lansarea acestui model a fost tinuta secret, pana ieri, cand un exemplar a fost dezvaluit la un eveniment esclusivist din Beverly Hills City Hall. Or fi cantat manele acolo?...

Ferrari F60 America

Masina, de fapt supercarul pe care l-a lansat acum Ferrari, se va produce in doar 10 exemplare, toate in culorile North America Racing Team, exact ca si Ferrari-ul 275 din 1967. Sub capota este un motor V12 de 6.3 litri care ofera 730 cp catre puntea spate, oferind o acceleratie de sub 3 secunde pana la 100 km/h.

Alte informatii, precum viteza de top sau detalii tehnice, lipsesc cu desavarsire. Se pare ca Ferrari nu are nevoie de reclama atunci cand este vorba de editii limitate foarte scumpe, ce sunt realizate doar pentru elita clientilor "calutului cabrat". Iar acest model F12 Berlinetta Spider nu face exceptie, avand tot ce trebuie: o serie incredibil de mica si o valoare uriasa ce nu va face decat sa creasca in anii ce vor urma.

Ferrari F60 America

Distribuie pe Facebook
mai multe