Rabla 2012: Guvernul vrea sa limiteze numarul voucherelor acordate in momentul casarii masinilor

Rabla 2012: Guvernul vrea sa limiteze numarul voucherelor acordate in momentul casarii masinilor
Programul Rabla ar putea fi modificat. Astfel, numarul tichetelor acordate in schimbul casarii automobilelor vechi ar putea fi limitat la un singur voucher, a declarat saptamana trecuta premierul Victor Ponta.
Distribuie pe Facebook
"Programul Rabla este unul bun, singurul lucru pe care trebuie sa-l studiem este acela ca doar Romania a permis cumularea tichetelor. In Franta, in Germania si in alte tari, proprietarul masinii care se caseaza are un tichet pe care il foloseste pentru a-si cumpara o masina noua", a spus Ponta.
Premierul a atras atentia asupra faptului ca in ultima vreme s-a dezvoltat "un fel de piata neagra a tichetelor", care trebuie descurajata. "Din punctul meu de vedere, ar trebui sa fie un singur tichet, iar aceasta facilitate sa fie pentru cel care isi caseaza masina, nu pentru cel care o tranzactioneaza, pentru ca este un fel de bursa ilegala a tichetelor, nereglementata si neimpozitata", a mai declarat premierul.
In prezent, proprietarii de masini vechi primesc in schimbul acestora trei cupoane in valoare de 3.800 de lei fiecare. Dupa ce au intrat in posesia lor, ei au doua variante: fie pot vinde tichetele pe piata libera, fie le pot utiliza la achizitionarea unei masini noi.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Programul rabla DATA PUBLICĂRII: 22 Octombrie 2012