Cine a platit TAXA AUTO trebuie sa primeasca inapoi si banii pe dobanda

Cine a platit TAXA AUTO trebuie sa primeasca inapoi si banii pe dobanda
  • Guvernul trebuie sa plateasca dobanda pe taxa auto
  • Curtea de Justitie a stabilit ca ordonanta e discriminatorie
  • Modalitatea de returnare a banilor este ilegala
Distribuie pe Facebook

Romania, cea vesnic surprinzatoare, nu inceteaza sa ne uimeasca. E clar ca alesii nostri fac numai alegeri tampite pe banii nostri, dar atunci cand iti este confirmat de la Uniunea Europeana ca ordonantele date de guvernul Romaniei sunt ilegale, parca nu te mai simti asa de inselat.

Curtea de Justitie a Uniunii Europene a castigat un proces impotriva statului roman si a decis ca modalitatea de returnare a taxei percepute pana in 2011 este ilegala. La presiunile din anii trecuti, Romania a inceput sa returneze taxa auto, insa printr-o metoda ilegala, dupa cum considera mai marii Europei. Cei care platisera taxa de prima inmatriculare, primeau dobanda de cand demarau procedura de restituire.

Acum, Uniunea Europeana spune ca soferii trebuie sa primeasca bani in plus. Adica trebuie sa primeasca dobanda de la stat pentru intreaga suma, din momentul in care aceasta a fost platita, nu de cand a inceput sa fie returnata. Adica soferii romani ar putea primi bani rezultati in urma unei dobanzi pe mai multi ani, ceea ce inseamna o suma destul de frumoasa. Daca inmultim cu cele cateva sute de mii de soferi ce au platit taxa de inmatriculare ilegala, ajungem sa ne dam seama ca, din nou, guvernul este bun de plata unor milioane de Euro... zdravene.

Ne bucuram ca la nivel european, Curtea de Justitie a stabilit ca ordonanta guvernului nostru este discriminatorie. Si, chiar daca soferii au primit banii inapoi, ne bucura si mai mult ca o instanta a decis ca acesti soferi, jecmaniti pe nedrept, trebuie sa incaseze si mai multi bani. Speram ca se va face la fel si cu acciza pe carburant, o alta taxa inexplicabila pe care o platesc soferii, o taxa ce a dus la pierderi majore la bugetul de stat din cauza alimentarii in alte tari sustinute de transportatori, o taxa care nu se intoarce sub nicio forma la soferi.

Distribuie pe Facebook
mai multe