3 camere de bord ideale pentru a ne fi martori in trafic odata cu venirea iernii

3 camere de bord ideale pentru a ne fi martori in trafic odata cu venirea iernii
  • iUni Dash P189 – varianta accesibila la doar 119 de lei
  • DOD VRH3 – varianta de mijloc la 550 de lei
  • DOD LS460W – varianta potrivita pentru un buget de 999 de lei
Distribuie pe Facebook

Odata cu venirea iernii, numarul de accidente si evenimente neplacute in trafic creste simtitor. Asa ca nu strica sa invatam de la rusi, americani si canadieni care folosesc din ce in ce mai mult camerele de bord in masini.

Iarna se apropie incet si sigur, astfel ca traficul va fi din ce in ce mai ingreunat, fiind mult mai dese momentele neplacute in care o camera auto poate indetifica vinovatul in cazul unui eveniment rutier. Foarte comune in Rusia, Canada, USA dar si in Europa de Est, camerele auto au generat propriul tip de video, capturand nu doar evenimentele placute sau neplacute din trafic, ci si meteoriti, furturi, altercatii, printre altele.

Astfel, cine doreste sa isi achizitioneze un asemenea dispozitiv ar trebui in primul rand sa isi stabileasca necesitatile si dorintele. Cu alte cuvinte, camerele auto se aleg in functie de prioritati. Cand anume vrei sa le folosesti mai mult, pe timp de zi sau pe timp de noapte, ai nevoie sa captezi un unghi mai larg sau e de ajuns unul mai mic, crezi ca ti-e folositor senzorul de soc? Toate acestea trebuie sa le stii inainte de a da buzna intr-un magazin pentru a va cumpara o camera auto.

Mai jos va prezentam 3 solutii pentru fiecare buzunar, care sa multumeasca pana si cel mai capricios conducator auto ce are nevoie de un asemenea produs, solutii care noi consideram ca va vor veni in ajutor in cazul in care va decideti sa achizitionati o camera video auto.

iUni Dash P189 – varianta accesibila la doar 119 de lei

O optiune foarte comuna este camera auto iUni Dash P189, care poate filma HD, la rezolutia 1280x720p interpolat si are un pret accesibil de 119 de lei. Cu toate acestea, daca esti un vanator care vrea sa captureze cu claritate absolut fiecare secunda posibila, cu siguranta ca acest model nu reprezinta solutia, fiind ales in special de catre cei care doresc sa aiba o dovada in fata legii atunci cand este nevoie. iUni Dash P189 dispune de un design simplu, incorporand un ecran LCD de 2.5 inch, ce permite o utilizare usoara si care salveaza imagini clare, de calitate, datorita stabilizatorului din dotare. Bateria 650 mAh este suficienta, putand fi incarcata la bricheta masinii sau prin USB. Unghiul de filmare este de 120 de grade fara punct mort, ofera posibilitatea urmaririi imaginilor capturate direct de pe dispozitiv, iar cu ajutorul infrarosului are capacitatea de inregistrare pe timpul noptii. Poate ca pentru unii acest dispozitiv nu intruchipeaza toate necesitatile, in timp ce pentru altii cu siguranta ca le va fi de folos tehnologia de care dispune.

Testul complet cu iUni Dash P189 poate fi citit AICI.

CAmere de bord

DOD VRH3 – varianta de mijloc la 550 de lei

Daca se doreste achizitionarea unui dispozitiv din gama de mijloc, una dintre cele mai potrivite alegeri este reprezentata de DOD VRH3, ce permite inregistrarea imaginilor la rezolutia de 1920x1080, in timp ce unghiul de inregistrare este de 120 de grade D. Unul dintre cele mai importante criterii pentru cei mai multi soferi, este capacitatea camerei de a captura imagini de calitate pe timpul noptii, aspect indeplinit cu brio. Microfonul se poate dezactiva prin apasarea unui simplu buton, astfel incat conversatiile private sa nu fie inregistrate, in timp ce atunci cand memoria de stocare este plina, vor fi sterse automat fisierele vechi, fiind asadar un ciclu continuu. Datorita senzorului G, camera salveaza si protejeaza filmarea in cazul unui impact, frana brusca etc. Camera functioneaza conectata la bricheta autoturismului.

Testul complet cu DOD VRH3 poate fi citit AICI.

CAmere de bord

DOD LS460W – varianta potrivita pentru un buget de 999 de lei

Pe de alta parte, soferii care doresc sa beneficieze de un produs de top din aceasta gama de dispozitive, ar putea opta pentru o camera auto DOD LS460W, care poate fi achizitionata la pretul de 999 lei, singura camera auto cu senzor de captura SONY. In ciuda costului mai ridicat, aceasta propune si o multime de functii care sa vina in ajutor, deorece are capacitatea de inregistrare, pe langa a imaginilor surprinse, si a vitezei cu care se deplaseaza autovehiculul, iar calitatea obtinuta este superioara altor dispozitive. Unghiul de filmare este de 140 de grade, iar rezolutia Full HD de 1920x1080 este permisa datorita lentilei Sharp 6G si a sezorului de imagine Sony, in timp ce displayul de 2.7 inch este suficient pentru accesarea cu usurinta a meniului in limba romana.

CAmere de bord

In plus, datorita tehnologiei WDR, imaginile surprinse in timpul noptii sunt mult mai clare, iar butonul SOS permite protejarea impotriva stergerii automate doar prin simpla apasare a acestuia. Tehnologia oferita propune si o alerta pentru depasirea vitezei setate, utilizatorul are posibilitatea de a accesa dispozitivul pe baza unei parole, in timp ce bateria de 200 mAh promite o autonomie suficienta.

Testul complet cu DOD LS460W poate fi citit AICI.

Toate cele trei produse au pretul justificat, fiind pe masura tehnologiei oferite, care este de folos in functie de necesitatile soferilor. Insa pentru ca imaginile surprinse sa fie cat mai clare este esential ca parbrizul autoturismului sa fie curat intotdeauna, iar pentru siguranta, dispozitivul nu ar trebui lasat peste noapte in autovehicul deoarece va deveni tinta hotilor.

Distribuie pe Facebook
mai multe