Tot ce trebuie sa stii despre curatarea interiorului unei masini

Tot ce trebuie sa stii despre curatarea interiorului unei masini
Cei de la Expert Detailing, asa cum ne-au obisnuit, ne ofera noi detalii "din interiorul" domeniului detailing auto. In acest caz, invatam de la profesionisti care este diferenta dintre un curatat interior slab si unul calitativ, realizat de catre cunoscatori. Iar pentru a exemplifica cel mai bine, un film de prezentare va este pus la dispozitie.
Distribuie pe Facebook

Cristian Pop, Expert Detailing - Inainte de a-ti spune de ce ar trebui sa vezi filmul de mai jos despre ghidul de fata si ce cuprinde el, la ce iti foloseste si cum te ajuta in ingrijirea masinii tale, da-mi voie sa-ti spun provestea mea, ca detailer, in doar cateva randuri.
Fac asta in primul rand pentru cei care nu stiu ce este detailingul auto. Nici eu n-am stiut si am experimentat pe pielea mea toate nemultumirile, frustrarile si chiar enervarea si revolta in fata provocarilor acestei meserii.
In 1996, am deschis o spalatorie auto in Drumul Taberei. Era a treia din cartier. Astazi, am numarat peste 45. Pe atunci, se deschidea o firma ceva mai usor ca acum. De spalat, oricine si-a spalat vreodata masina, iar la afaceri - ca la fotbal - ne pricepem, nu-i o problema...


Dar problemele au inceput sa vina peste mine din partea clientilor: unora le spalam un gainat, spre exemplu, dar le ramanea in schimb o pata matuita pe lac. Altii veneau cu masina stropita de var, ciment sau bitum, de vopsea de la marcaje, cu pete provocate de taninul frunzelor si de rasinile copacilor...

Apoi, eu cu ochii mei vedeam cum o masina uda arata mai bine, iar dupa ce se stergea si usca era mai lipsita de luciu si prospetime. De ce?!

La interior, iarasi probleme: mirosuri neplacute, pete care nu se curatau, materiale scumpe si fine carora nu stiam ce sa le fac. La un moment dat, chiar am renuntat sa mai facem interiorare... Era prea mare bataie de cap, prea multe nemultumiri.
Nu toti clientii erau sensibili la astfel de probleme. Dar cei care le sesizau veneau la mine cu speranta in ochii. Ei ma considerau un profesionist! Iar eu ma simteam ca un impostor pentru ca habar n-aveam care-i treaba cu toate chestiunile astea. Era extrem de umilitor si enervant.
Dar nu m-am ascuns din fata lor, nu au dat inapoi si nu am vrut sa mint. Mai tarziu am facut un drum de 4000 de km, dus-intors, cu masina, in Italia, unde am asistat la o demonstratie de detailing auto. Am ramas socat de cele vazute.
In urmatorul an am invatat aceasta afacere noua: detailingul auto. Dupa inca un an, cifra de afaceri din detailing a depasit-o pe cea din spalatoarie. Apoi, am renuntat la spalatorie complet.
Toate acestea s-au intamplat acum mai bine de 10 ani. Si le-am povestit aici nu ca sa ma bag in seama, ci ca sa arat de ce sustin ca stiu (am invatat in ultimii 10 ani) si detailing, si spalatorie. Dar mai ales ca sa intelegi ca si eu am fost "acolo", daca nu ai auzit de detailing pana acum. Iar daca ai auzit despre aceasta meserie sa stii ca si eu am fost incurcat de zecile de produse chimice, care sustin ca fac aceleasi lucruri, de tehnicile si solutiile "magice". Si eu am fost zapacit la propriu de multimea de guru de pe internet si de branduri care promiteau marea cu sarea.
Eu am fost norocos
Dupa ani de cautari si experimente ratate, eu am avut norocul de a vedea mai departe de aparente si de a descoperi in spatele lor tipare. Apoi, ajutat de oameni cu o experienta de peste 40 (patru zeci!!!) de ani in acest domeniu, am pus la punct o serie de metode, am realizat un sistem eficient cu care am trainuit deja mai multe generatii de detaileri.
Inca o data, nu vreau sa para ca ma laud - cu toate ca sunt mandru de ce am facut - ci spun toate acestea ca sa intelegi de ce consider eu ca am "ceva" experienta, ca am rezolvat deja sute de probleme si de ce cred eu ca am ce impartasi.
In plus, vei vedea explicat si in filmuletul de mai jos motivul pentru care am ales informarea publicului automobilist despre detailing si secretele sale. Nu este nici pe departe vorba despre a ma pune pe mine in evidenta si nici de a-mi face reclama facila. Nici pe tine nu te intereseaza asta si te asigur ca nici pe mine.
Cum deosebesti un profesionist de un smecher?

Ei bine, de ce ar trebui sa vezi filmul de mai jos?

- Pentru ca nu vrea sa iti vanda nimic, ci sa te informeze intr-un domeniu in care nu mai putin de 95% dintre automobilisti nu au cumparat, pana acum, un astfel de serviciu;

- Pentru a avea mai mult control - informatia = putere - asupra ingrijirii interiorului masinii tale, cu finisaje uneori scumpe si complicate.
- In caz ca vei pati vreodata un accident cosmetic, nu vei fi lipsit de ajutor, vei sti ce ai de facut;
- Filmul iti prezinta 6 prejudecati larg impartasite, 4 recomandari de care sa tii seama si 7 intrebari pe care sa le pui operatorilor inainte de a le da masina pe mana.
- Parcurgandu-le, vei sti cum sa deosebesti un operator care isi ia munca in serios, fata de un smecher, care vrea doar banii tai.
- Vei sti ce trebie sa urmaresti si cum sa alegi, cum sa castigi valoare si cum sa te feresti de "tepe".
- Te va ajuta sa renunti la cele 6 prejudecati care ii fac pe cei mai multi sa piarda bani zilnic: si cand isi curata masina, si cand nu o curata.

Intr-un domeniu cu atat de mult folclor, cu foarte putine repere si multa neintelegere - am numit detailingul auto - unde miturile, "magia" si "povestile nemuritoare" fac o padure deasa, eu am incercat sa-ti ofer o harta, o busola, o unealta cu care sa poti taia o bresa.

Tot ce trebuie sa stii despre curatarea interiorului unei masini

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Ghidul soferului DATA PUBLICĂRII: 30 Martie 2011