Toyota castiga premiul pentru cel mai valoros brand auto. Din nou

Toyota castiga premiul pentru cel mai valoros brand auto. Din nou
  • Toyota castiga din nou premiul pentru cea mai valoroasa companie
  • Compania japoneza este urmata de BMW si Mercedes-Benz
  • Pentru prima data in istoria marcii, Tesla a reusit sa intre in Top 10
Distribuie pe Facebook

In urma unui studiu publicat chiar azi, compania japoneza Toyota este din nou cel mai valoros brand. In cei 11 ani de cand constructorul nipon se afla in acest top, s-a clasat pe locul 1 de 9 ori.

Agentia britanica Millward Brown pune la punct acest top numit BrandZ Top 100 Most Valuable Global Brands, dupa ce in fiecare an combina informatiile de capital ale brandurilor, si utilizand datele obtinute in urma intervievarii a mai mult de doua milioane de proprietari de autovehicule la nivel mondial.

Anul acesta, Toyota si-a adjudecat locul 1 cu o valoare de piata de 29.5 miliarde de dolari, urmata de nemtii de la BMW, a caror valoare a crescut cu 2 procente fata de anul trecut, la 26.8 miliarde de dolari. Succesul constructorului din Munchen s-a datorat vanzarile ridicate ale noii Serii 7 si ale modelelor i3 si i8.

Celalalt nume mare din industria auto, Mercedes-Benz a reusit cea mai spectaculoasa urcare din top 10, castigand peste 4 procente si ajungand la 22.7 miliarde de dolari, multumita in mare parte improspatarii intregii game, in special a Clasei E.

Prin faptul ca au primit aproximativ 400.000 de cereri pentru noul Model 3, americanii de la Tesla au reusit pentru prima data in istoria marcii sa intre in Top 10, si sa intreaca Lexus.

In ceea ce priveste clasamentul general, indiferent de domeniul in care activeaza, cea mai valoroasa companie este Google care a reusit sa recastige locul fruntas, cu ai sai 229.2 miliarde de dolari, de la "concurenta" Apple care s-a situat pe locul doi, cu 228.5 miliarde de dolari, cu 8 procente mai putin decat in 2015.

O surpriza o reprezinta Microsoft, care anul acesta s-a clasat pe locul 3, dar comparativ cu celelalte doua companii, este cotata la doar 121.8 miliarde de dolari.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 8 Iunie 2016