Roman Brasov produce autovehicule militare pentru armata SUA

Roman Brasov produce autovehicule militare pentru armata SUA
Uzina Roman Brasov va incheia un nou contract cu armata americana, careia ii va livra autovehicule modificate pentru asalt sau transport trupe.
Distribuie pe Facebook

"In noiembrie semnam un nou contract cu Pentagonul. Initial ar fi trebuit sa fie pentru doua loturi de cate 230 de autovehicule dar, acum, se pare ca si ei au constrangeri bugetare asa ca, cel mai probabil, vom semna pentru doua loturi de cate 180 de masini", a explicat Carol Rugacs, directorul Roman Brasov, citat de Money.ro.

Directorul uzinei brasovene sustine ca autovehiculele produse in Romania vor fi folosite de armata americana in teatrele de operatiuni din intreaga lume, dar in special in Afganistan si Irak.

Colaborarea dintre Pentagon si Roman Brasov dateaza din 2004, cand uzina a semnat un contract cu Departamentul American al Apararii pentru livrarea de camioane si autosasiuri.


Roman Brasov nu a primit insa comenzi de la armata romana si nici autobuzele produse autohton nu sunt cautate de regiile autonome de transport in comun, care prefera marcile straine.

Distribuie pe Facebook
mai multe