RAR vrea pista de testare in valoare de 30 milioane euro

RAR vrea pista de testare in valoare de 30 milioane euro
Registrul Auto Roman, RAR, vrea sa construiasca o pista de testare a zgomotului si sistemelor de franare ale masinilor, in valoare de 30 milioane de euro, in zona Bolintin-Vale, situata la 30 de km de Bucuresti, a declarat directorul tehnic al Registrului
Distribuie pe Facebook
Registrul Auto Roman, RAR, vrea sa construiasca o pista de testare a zgomotului si sistemelor de franare ale masinilor, in valoare de 30 milioane de euro, in zona Bolintin-Vale, situata la 30 de km de Bucuresti, a declarat directorul tehnic al Registrului, Flavius Campeanu, pentru Capital Online.

"Vrem sa construim aceasta pista pentru a ne completa capacitatile si dotarile de testare existente deja. Speram ca lucrarile pentru aceasta pista sa inceapa anul viitor, iar prima parte care va fi realizata va servi testarii dispozitivelor de franare si al zgomotelor emise in mers de autovehicule, finalizarea fiind preconizata pentru 2010" a precizat Campeanu.

Pista va fi similara celei din competitia Nascar si va avea o lungime de 1,9 km fiind compusa din doua linii drepte de 700 m fiecare si doua curbe pentru viteza, cu inclinatie de 80 de grade. Pe langa aceasta pista, RAR mai are in plan construirea unui turn de control, precum si a altor facilitati conexe necesare realizarii testelor. Viteza maxima la care autovehiculele vor putea fi testate este de 320 km /h. Pe aceasta pista vor fi testate masinile carora le au fost aduse modificari de tip tuning.

"RAR nu-si poate permite sa plateasca singur investitia de 30 milioane de euro, cheltuieli generale pentru constructie, si cauta sa incheie parteneriate cu producatori autohtoni de vehicule dar si cu Guvernul. Avem deschise discutii cu Renault si urmeaza sa vedem ce discutii vom aborda si cu cei de la Ford, precum si reprezentantii Ministrerului Mediului si al Dezvoltarii Durabile si Ministerul Economiei si Comertului" a mai declarat Campeanu.

Sursa: Capital
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte articole DATA PUBLICĂRII: 29 Octombrie 2008