Doar un singur om de pe Pamant o poate avea. Masina din '96 e unica in lume si arata diferit de tot ce ai vazut pana acum

Doar un singur om de pe Pamant o poate avea. Masina din '96 e unica in lume si arata diferit de tot ce ai vazut pana acum
  • Singurul Zagato Raptor din lume va fi scos la licitatie in mai putin de doua saptamani, pe 30 noiembrie
  • Automobilul construit pe baza versiunii Lamborghini Diablo VT are o valoare estimata la 1.000.000 - 1.400.000 de dolari
  • Sub capota a fost pastrat motorul V12 de 5.7 litri si 492 CP, care lucreaza alaturi de o cutie manuala
Distribuie pe Facebook

Sub capota, o motorizare aspirata cu 12 cilindri in V si capacitatea de 5.7 litri ofera undeva in jurul a 490 de cai putere. Cu totii livrati ambelor punti prin intermediul unui sistem de tractiune integrala.

In mai putin de doua saptamani, pe data de 30 a lunii noiembrie, emiratul Abu Dhabi va deveni, fie si numai pentru o singura zi, orasul preferat al colectionarilor de masini din lumea intreaga. Motivul: casa RM Sotheby's va organiza in sambata respectiva una dintre cele mai spectaculoase licitatii ale sfarsitului de an.

O demonstreaza inclusiv acest Lamborghini Diablo transformat in Zagato Raptor, unic pe planeta Pamant. Cu un design atipic la exterior si o motorizare V12 sub capota, concept car-ul dezvelit cu ocazia Salonului Auto desfasurat la Geneva in primavara lui '96 are o valoare estimata la 1.000.000 - 1.400.000 de dolari.

Extrem de interesante sunt si performantele anuntate de exemplarul in cauza, minusul de 300 de kilograme comparativ cu modelul aflat la baza, dar si tractiunea integrala oferita in standard facand ca primii 100 de kilometri pe ora sa vina in mai putin de patru secunde. Viteza maxima: peste 320 km/h, daca iti vine sa crezi.

Alte detalii demne de mentionat includ caroserie din fibra de carbon, jante din magneziu si sisteme de siguranta (ABS, respectiv controlul tractiunii) lipsa. Niciunul dintre elemente mentionate anterior nu vor reusi sa eclipseste insa modul in care se face accesul la interior: usile se deschid cu tot cu parbriz si plafon.

Update: Masina s-a vandut pe data de 30 noiembrie, cu 1.086.250 de dolari.

Zagato Raptor

Zagato Raptor

Zagato Raptor

Zagato Raptor

Zagato Raptor

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (24) Poze Zagato Raptor
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 18 Noiembrie 2019