Avantajele si dezavantajele unei masini cu tractiune fata

Avantajele si dezavantajele unei masini cu tractiune fata
  • O masina cu tractiune fata este mai ieftina
  • O masina cu tractiune fata este mai spatioasa
  • O masina cu tractiune fata are tendinta de a subvira
Distribuie pe Facebook

Poate ca tipul motorizarii si cel al cutiei de viteze sunt cele mai importante doua criterii atunci cand vine vorba despre alegerea unei masini, insa nu sunt si singurele. Ba dimpotriva.

Dupa ce s-au asigurat ca au in gama atat un benzinar, cat si un diesel, cei mai multi dintre producatorii auto de talie mondiala au venit in sprijinul clientilor atat cu o manuala, cat si cu o automata.

Lista cu optiuni impinsa persoanelor aflate in cautarea exemplarului perfect nu avea sa se opreasca insa aici, companiile din industria constructoare de masini venind apoi cu tot feluri de tipuri de tractiune, bagand si mai mult cumparatorul in ceata.

Cum avantajele si dezavantajele fiecarui 'fel' de motorizare, respectiv transmisie le-am vazut deja, astazi este momentul sa aflam care este treaba cu sistemul FWD, de exemplu.

Asadar, fara niciun altfel de introducere ori prezentare, iata de ce este bun un automobil cu tractiune fata:

  • are cel mai mic pret de achizitie: nu trebuie sa fii un geniu pentru a realiza acest lucru; este suficient sa deschizi configuratorul oricarei marci vrei tu, de la Acura si pana la Volvo, si te vei convinge si singur ca modelele FWD sunt cele mai ieftine;
  • este mai usor si ofera spatiu mai mult: daca prima parte nu conteaza chiar atat de mult in cazul unei masini de zi cu zi, cel de-al doilea aspect ar putea reprezenta un factor decisiv - in special pentru cei cu persoane si bagaje de carat;
  • comportament bun pe orice asfalt: intr-adevar, nu te vei simti ca la volanul unei sportive pur sange, insa daca esti un om normal cu nevoi normale atunci afla ca un automobil cu tractiune fata se comporta normal in aproape orice conditii de drum.

Tot la avantajele unui model FWD am mai putea trece, de asemenea, si pierderea mai mica de putere pana la roti, dar cum nimeni nu si-a cumparata niciodata o masina dupa acest criteriu, ei bine... trecem mai departe si vedem de ce nu este bun un automobil cu tractiune fata:

  • are tendinta de a subvira: pentru ca cea mai mare parte a greutatii se regaseste in cazul de fata in partea din fata a masinii, un model FWD are tendinta sa subvireze. Pe scurt, in caz de urgenta, tu tragi de volan stanga / dreapta, iar automobilul o tine drept;
  • sta prost la capitolul distributia maselor: in cazul in care te intrebai de ce o masina echipata cu tractiune fata are tendinta de a subvira, ei bine... iata si raspunsul tau - greutatea este distribuita inegal, majoritatea kilogramelor luand calea partii frontale;
  • te serveste cu 'torque steering': din cauza faptului ca rotile sunt preocupate atat cu directia, cat si cu punerea cailor pe asfalt, un astfel de automobil iti va livra in cazul unei acceleratii puternice diverse socuri si trepidatii in volan.

Din aceeasi categorie, nu uita nici de subiectele:

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Ghidul soferului DATA PUBLICĂRII: 19 Decembrie 2016