Asta e momentul asteptat de toata lumea. Skoda a anuntat, in sfarsit, cat costa noua generatie Superb in Romania

Asta e momentul asteptat de toata lumea. Skoda a anuntat, in sfarsit, cat costa noua generatie Superb in Romania
  • Asta e momentul asteptat de toata lumea
  • Skoda a anuntat, in sfarsit, cat costa noua generatie Superb in Romania
Distribuie pe Facebook

Lista cu dotari standard cuprinde inclusiv faruri cu tehnologie LED. Plus instalatie de climatizare cu reglare automata a temperaturii.

Prezentat publicului larg in urma cu mai bine de 22 de saptamani si jumatate, inca din prima parte a lunii lui noiembrie, cel mai recent Superb din istorie a revenit - de curand, sub lumina intensa a reflectoarelor. Explicatia: Skoda a dezvaluit - chiar pe parcursul zilelor precedente, nota de plata a respectivului autoturism, pretul de vanzare al automobilului cu pricina pornind, pe piata auto din Romania, de la suma de 33.971 de euro.

In varianta de baza, propulsia este asigurata de o motorizare turbo in patru cilindri - cu o capacitate de 1.498 de centimetri cubi si un sistem mild-hybrid la 48 de volti, pe benzina, sinonim cu un total de 150 de cai putere, plus 250 de Newton-Metri. In consecinta, eterna problema a sprintului de la zero la 100 de kilometri pe ora isi va gasi rezolvarea - cu pedala de acceleratie la podea, in aproximativ 9.2 secunde, acul vitezometrului continuandu-si apoi incursiunea pana la 225 de kilometri pe ora.

Skoda Superb

Skoda Superb

Oferit la preturi incepand de la suma de 33.971 de euro, cel mai accesibil Superb de generatie a patra isi va mai intampina cumparatorii din Romania - potrivit Skoda, si impreuna cu un consum mediu de carburant de 5.2 - 5.8 litri la 100 de kilometri pe ora. Echivalent cu emisii de dioxid de carbon de 118 - 132 de grame pe kilometru - conform fisei tehnice.

Daca vine vorba, in schimb, despre echiparea standard, din pachet nu lipsesc - mai mult sau mai putin surprinzator, nici blocurile optice cu tehnologie LED ori jantele cu diametrul de 16 inch, confectionate din aliaj. Acestora li se mai alatura si senzori de parcare spate, scaune fata cu functie de incalzire, instrumente de bord digitale, plus instalatie de climatizare cu reglare automata - pe doua zone, a temperaturii.

Numarul de magie continua continua cu un volan multifunctional, in doua spite, cu padele pentru schimbarea treptelor de viteza, o tapiterie realizata din stofa, display tactil cu diagonala de 10.4 inch si - oarecum inutil de precizat, bancheta rabatabila fractionat. Printre multiplele ingrediente demne de mentionat se mai regasesc, asa cum arata configuratorul de pe piata din Romania al noii Skoda Superb, atat cruise control-ul, cat si airbag-ul central, asistenta la mentinerea benzii de rulare, franarea autonoma de urgenta.

Trei versiuni de motorizare si trei niveluri de echipare

Pe piata din Romania, noua Skoda Superb este disponibila in trei versiuni diferite de motorizare, clientii avand la dispozitie - pe langa varianta 1.5 TSI, si doua optiuni 2.0 TDI. Prima dintre aceste doua configuratii dispune de un total sinonim cu 150 CP si 360 Nm - indeajuns pentru un 0 - 100 km/h in circa 9.2 secunde, plus viteza de top de, din nou, 225 km/h; cat despre consumul de carburant, media variaza intre 4.9 - 5.3 litri la 100 km, astfel rezultand emisii medii de dioxid de carbon de 127 – 141 de grame pe km.

Varful de gama beneficiaza de 193 CP si 400 Nm, valori livrate rotilor de pe ambele punti pentru un sprint de la zero la 100 km/h in 7.5 secunde - acul vitezometrului continuandu-si apoi, cu acceleratia la podea, incursiunea pana la o viteza de top de aproape 240 km/h. Lista atractiilor principale cuprinde inclusiv un consum mediu de carburant de 5.6 - 6.1 litri la 100 km, fisa tehnica incheindu-se - intr-un final, cu emisiile medii de dioxid de carbon de exact 148 - 161 de grame pe km.

Cea de-a patra generatie a familiei Skoda Superb se mai vinde - in Romania, in trei niveluri diferite de echipare, printre savorile oferite cumparatorilor facandu-si loc si aroma Laurin & Klement. Cu dotari standard precum urmatoarele: faruri cu matrice de LED-uri, jante pe 18", scaune actionate electric - cu functii de incalzire, ventilatie, masaj, tapiterie din piele, sistem multimedia cu ecran tactil de 13", instalatie audio de la CANTON.

Skoda Superb

Skoda Superb

Skoda Superb

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (99) Poze Skoda Superb
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 15 Aprilie 2024