BMW a pus motorul asta pe Seria 5 inainte s-o faca vreun tuner. Acum oricine poate cumpara noua masina a bavarezilor

BMW a pus motorul asta pe Seria 5 inainte s-o faca vreun tuner. Acum oricine poate cumpara noua masina a bavarezilor
  • BMW ofera acum modelul M550i cu motorul de 530 CP de pe M850i
  • Propulsorul in cauza poate fi comandat si sub capota noilor X5 & X7
  • Modelul Seria 8 primeste un benzinar cu sase cilindri, de 340 CP
Distribuie pe Facebook

Datele referitoare la valorile privind acceleratia de la 0 la 100 de kilometri pe ora sau viteza maxima raman, din pacate, un mare mister. Cel putin pentru moment.

Anuntat cu mare fast la sfarsitul anului 2016, primul BMW M550i xDrive din istorie a primit zilele acestea un upgrade serios la nivel de performanta. 'Tuningul' de fabrica include, mai precis, motorul versiunii M850i xDrive, care mizeaza pe o configuratie cu opt cilindri in V, doua turbine, o capacitate de 4.4 litri si, nu in ultimul rand, 530 de cai putere.

Livrarea valorilor maxime catre roti se realizeaza in continuare printr-o cutie automata cu opt rapoarte si un sistem inteligent de tractiune integrala, astfel ca acceleratia de la 0 la 100 de kilometri pe ora ar trebui sa se realizeze in mai putin de patru secunde - un timp specific vechiului model, care punea la bataie un V8 biturbo de 4.4 litri si "doar" 462 CP.

Revenind la propulsorul de 530 de cai putere care ii permite variantei M850i xDrive sa sprinteze pana la suta intr-un timp de 3.7 secunde, ei bine... BMW mai ofera benzinarul respectiv si pe X5 & X7. Comercializate sub indicativul M50i, aceasta lucreaza la randul lor alaturi de o cutie automata si un sistem xDrive pentru doza maxima de performanta.

Printre modificarile anuntate de companie se mai numara si un nou motor pe benzina, de trei litri si cu o configuratie cu sase cilindri in linie, pentru modelul Seria 8 - altfel iau nastere coupeul si decapotabila 840i, ce urmeaza a fi disponibile la vanzare cu 340 CP fie pe puntea spate, fie pe toate cele patru roti, in functie de optiunile bifate de viitorii clienti.

Distribuie pe Facebook
mai multe