Dureaza doar cateva minute. Hai sa faci cunostinta cu prima masina din istoria Honda, o camioneta cu motor central

Dureaza doar cateva minute. Hai sa faci cunostinta cu prima masina din istoria Honda, o camioneta cu motor central
  • Prima masina de la Honda a fost o camioneta
  • Modelul T360 a debutat la inceputul anilor '60
  • Sub capota a fost montat un motor de 30 CP
Distribuie pe Facebook

Lansata pe piata la inceputul anilor '60, prima masina produsa de compania Honda a fost o... camioneta. O camioneta echipata cu motor central, capabil sa urce in ture pana la 9.000 rpm, mai exact.

Unul dintre cele mai cunoscute si respectate nume din industria auto de astazi, Honda a intrat pe piata abia la inceputul anilor '60. Pana atunci insa, compania japoneza a deslusit tainele proiectarii si asamblarii de motociclete.

Aceasta experienta anterioara l-a ajutat extrem de mult pe Soichiro Honda, care a lansat in 1963 prima sa masina. Comercializata sub denumirea T360, respectiva creatie intruchipa o... camioneta cu motor central.

Si mai interesant este ca propulsorul in cauza, un benzinar cu patru cilindri si capacitatea de 360 centimetri cubi, putea urca pana la 9.000 de rotatii per minut. In plus, dezvolta o putere maxima de 30 CP, dublul unitatii echivalente de la Subaru.

Motivele sunt lesne de inteles: motorizarea in cauza avea ca destinatie finala o sportiva care nu a mai vazut niciodata linia de productie. Compania japoneza s-a indoit ca un motor atat de mic ar prinde la public.

Dar Soichiro Honda nu a renuntat la visele sale si a transformat proiectul S360 in S500. Acesta este primul automobil din istoria Honda si, dupa cum o sugereaza inclusiv denumirea sa, ascunde sub capota un benzinar de 500 centimetri cubi.

Revenind acum la camioneta cu propulsor de 30 CP si pozitie centrala (inginerii credeau ca, montand unitatea de 360 centimetri cubi sub scaunul soferului, va rezulta un spatiu mai mare de stocare), trebuie sa vezi neaparat aceasta reclama la T360. Este chiar din 1963, anul aparitie respectivei masini.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 12 Octombrie 2017