BMW Seria 2 Gran Tourer este un monovolum compact cu 7 locuri

BMW Seria 2 Gran Tourer este un monovolum compact cu 7 locuri
  • Capacitatea portbagajului este de 645-805 litri
  • Monovolumul este disponibil si cu tractiune xDrive
  • Cel mai puternic motor este cel de pe varianta 220i de 192 cp
Distribuie pe Facebook

BMW nu se dezice de la continua largire a portofoliului de automobile si lanseaza in luna martie 2015 la Salonul Auto de la Geneva un nou model. E vorba de BMW Seria 2 Gran Tourer, un automobil compact dar care ofera mult spatiu si confort.

Cu noul Seria 2 Gran Tourer, BMW intra intr-un nou segment de automobile si abordeza o categorie absolut noua de clienti. Prin spatiul generos, versatilitate si flexibilitatea revolutionara, BMW Seria 2 Gran Tourer este primul model compact premium din lume care ofera pana la sapte locuri si indeplineste cerintele de mobilitate ale tinerelor familii.

BMW Seria 2 Gran Tourer

Compact, dar incapator

In ciuda dimensiunilor sale compacte - masoara 4.556 milimetri în lungime, 1.800 mm în latime si 1.608 mm în înaltime -, noul BMW Seria 2 Gran Tourer ofera un spatiu amplu si un portbagaj generos, a carei capacitate poate fi extinsa de la 645 la 805 litri. Prin rabatarea spatarelor banchetei, volumul compartimentului de bagaje ajunge la un maximum de 1.905 litri. Versatilitatea maxima este asigurata de bancheta care dispune standard de culisare înainte-înapoi, cu spatar divizat în raport 40:20:40, rabatabil la apasarea unui buton, si cu sistem de prindere pentru trei scaune de copii. Posibilitati suplimentare sunt oferite de cel de-al treilea rand de locuri, disponibil optional, care poate fi rabatat complet în podeaua portbagajului. Caracterul practic cotidian al automobilului este maximizat printr-o gama de optiuni de stocare pentru toate cele trei randuri de locuri, precum si prin sinele de pe spatarul locurilor din fata, cu masute rabatabile atasate. Noul BMW Seria 2 Gran Tourer este un pionier prin modul în care reuneste calitatile traditionale ale segmentului - precum functionalitatea spatiala si confortul - cu valorile BMW traditionale precum dinamica, eleganta si calitatea premium.

BMW Seria 2 Gran TourerBMW Seria 2 Gran TourerBMW Seria 2 Gran Tourer

Formula pentru lansarea pe piata: cinci motoare turbo si tractiune integrala BMW xDrive

In calitate de singurul automobil din clasa compacta premium ce ofera pana la sapte locuri, BMW 220d xDrive Gran Tourer este disponibil la lansare împreuna cu tractiunea integrala. Modelul realizeaza o acceleratie 0-100 km/h în numai 7,6 secunde, în contextul unui consum conform standardelor de masurare ECE de 4,9–5,1 l/100 km si emisii de 128–133 g CO2/km, în functie de tipul si dimensiunea pneurilor folosite. Aceste performante sunt asigurate de motorul diesel de patru cilindri care dispune de o putere de 140 kW/ 190 CP, respectiv 400 Nm.

Toate motorizarile disponibile provin din noua familie de propulsoare BMW TwinPower Turbo si combina cele mai noi tehnologii BMW (precum VANOS, Valvetronic, injectie directa, injectie common rail sau siteme turbo) pentru o combinatie fara egal între eficienta si performante sportive. Cu exceptia versiunii 220d xDrive, toate motorizarile dispun de tractiune fata. Toate versiunile pot fi echipate optional cu o cutie automata cu 6 trepte pentru motorizarile cu 3 cilindri si cu 8 trpete petnru motorizarile cu 4 cilindri, în timp ce 220d xDrive vine cu o cutie automata în echiparea standard.

La lansare va fi disponibil un propulsor pe benzina cu patru cilindri în linie, BMW 220i Gran Tourer. Acesta dezvolta 141 kW/192 CP si un cuplu de 280 Nm disponibil deja de la 1250 rpm pentru un raspuns deosebit de spontan. Modelul asigura o acceleratie 0-100 km/h în 7,7 secunde si un consum mixt conform standardelor de masurare ECE de 6,2-6,4 litri per 100 km, respectiv emisii de 144-149g CO2 per km, în functie de tipul si dimensiunea pneurilor echipate.

BMW Seria 2 Gran Tourer

Gama motorizarilor pe benzina este completata de versiunea în trei cilindri, BMW 218i, care dezvolta 100 kW/136 CP si un cuplu de 220 Nm tot de la 1250 rpm. Acceleratia 0-100 km/h este realizata în 9,5 secunde, în timp ce consumul mixt este de 5,1–5,5 l/100 km, respectiv emisii de 119-127 g CO2/km.
Alaturi de 220d xDrive Gran Tourer, este disponila o alta versiune de patru clindri diesel – 218d Gran Tourer, cu o putere maxima de 110 kW/ 150 CP, respectiv un cuplu de 330 Nm. Performantele asigurate sunt de 9,3 secunde pentru sprintul 0-100 km/h si un consum de 4,3–4,5 l/100 km, respectiv emisii 114–119 g/km.

Cea mai accesibila versiune diesel va fi 216d Gran Tourer, un model deosebit de eficient. Motorul diesel cu trei cilindri dispune de o putere de 85 kW/116 CP si un cuplu de 270 Nm asigura un consum de 3,9 – 4,2 litri per 100 km si emisii de 104-111 g/km, în contextul unui sprint 0-100 km/h în 11,1 secunde.
Din vara este planficata introducerea pe piata a doua noi versiuni – 216i Gran Tourer si 220d Gran Tourer.

BMW Seria 2 Gran TourerBMW Seria 2 Gran Tourer

Entertainment în miscare si pentru copii

Datorita noii aplicatii "myKIDIO" (initial disponibila doar în Germania), calatoriile lungi pot fi distractive chiar si pentru tinerii pasageri. Aplicatia debuteaza odata cu BMW Seria 2 Gran Tourer si ofera continut potrivit pentru copii si familii - cum ar fi filme artistice, seriale, carti audio si jocuri audio - pe tablete precum Apple iPad, astfel încat pasagerii din spate sa se distreze. Conducatorul si pasagerul din fata detin controlul deplin asupra continutului rulat: aplicatia poate fi operata cu usurinta prin intermediul controlerului iDrive si a monitorului de control, imediat ce dispozitivul mobil este conectat la automobil. În acel moment, aplicatia "myKIDIO" permite controlul si utilizarea continutului potrivit varstei pe tablete, astfel ca si calatoriile lungi se transforma într-o experienta placuta pentru copii. Afisajul central arata ce vizualizeaza copiii pe tablete, iar cei mici aflati pe locurile din spate pot utiliza BMW Kids Cockpit pentru a verifica informatiile cu privire la calatoriei (cum ar fi timpul estimat al sosirii, viteza sau temperatura exterioara) într-o maniera simpla si amuzanta.
Sistemele de asistenta si optiunile de informare si entertainment, disponibile în portofoliul BMW ConnectedDrive, îmbunatatesc siguranta condusului si confortul. De exemplu, Head-Up Display, care proiecteaza toate informatiile relevante în campul vizual al conducatorului, sau Traffic Jam Assistant, o functie care asigura deplasarea complet autonoma a automobilului în conditii de ambuteiaje pe autostrada.

BMW Seria 2 Gran Tourer

Patru variante de model pentru o personalizare suplimentara

Pe langa versiunea standard, noul BMW Seria 2 Gran Tourer este disponibil în alte patru variante. Modelul Advantage ofera functionalitate îmbunatatita fata de versiunea standard, incluzand - printre altele - aer conditionat automat cu reglare pe doua zone, Park Distance Control (control al distantei de parcare) în spate, tempomat cu functie de franare si volan multifunctional. Modelul Sport Line accentueaza latura sportiva prin dotari exclusive de design precum jante speciale din aliaj usor si scaune sport, în timp ce Luxury Line evidentiaza exclusivismul prin aplicatiile cromate, dar si anumite decoratiuni din aliaj usor si piele la interior. Pe langa toate acestea, modelul M Sport vine cu o selectie compusa din pachetul aerodinamic M, Shadow Line de la BMW Individual, volan M îmbracat în piele si scaune M Sport - printre altele.

BMW Seria 2 Gran Tourer

Concept. Variabilitate maxima si spatiu pentru pana la sapte persoane

Cu spatiul sau foarte generos, nivelul ridicat de caracter practic cotidian si flexibilitatea maxima, BMW Seria 2 Gran Tourer este primul automobil din segmentul compact premium care ofera pana la sapte locuri. Modelul combina aceste atribute cu valorile traditionale ale marcii BMW precum dinamica remarcabila si calitatea premium. În consecinta, BMW Seria 2 Gran Tourer îndeplineste cerintele de mobilitate si asteptarile familiilor tinere, pentru care puncte forte la achizitie nu sunt doar caracterul practic si versatilitatea, ci si sportivitatea si stilul de viata orientate spre timpul liber.

BMW Seria 2 Gran Tourer

Spatiu remarcabil

Prin dimensiunile sale compacte - lungime 4.556 mm, latime 1.800 mm, înaltime 1.608 mm -, noul BMW Seria 2 Gran Tourer, care împartaseste arhitectura cu BMW Seria 2 Active Tourer - tractiune fata, motor montat frontal, dispus transversal -, atrage atentia chiar si în traficul urban aglomerat. Ofera spatiu confortabil pentru pana la sapte pasageri, oferind totodata un portbagaj generos care se poate extinde de la 645 la 1.905 litri - în varianta cu cinci locuri - si de la 560 la 1.820 litri - cu sapte locuri.

Mai lung cu 214 milimetri si mai înalt cu 53 de milimetri fata de BMW Seria 2 Active Tourer, noul BMW Seria 2 Gran Tourer ofera o crestere semnificativa a spatiului datorita ampatamentului mai lung, care masoara 2.780 mm. Linia mai înalta a acoperisului permite conducatorului si pasagerilor sa stea drepti, cu o pozitie înalta a sezutului, în timp ce ofera o vizibilitate excelenta de jur-împrejur chiar si în situatiile dificile din trafic - în plus, accesul în automobil este unul facil. Peste toate acestea, noul BMW Seria 2 Gran Tourer oferul genul de spatiu pentru picioare - în special în spate care în mod normal este rezervat automobilelor de lux.

BMW Seria 2 Gran Tourer

Nivel maxim al flexibilitatii si functionalitatii

Caracterul practic si flexibilitatea noului BMW Seria 2 Gran Tourer sunt dezvaluite de conceptul banchetei spate. În functie de cerintele de transport, capacitatea de încarcare sau spatiul pentru picioare în randul al doilea pot fi extinse prin culisarea înainte/înapoi a banchetei cu 130 de milimetri. Spatarul celor trei locuri poate fi si el ajustat pentru îmbunatatirea confortului sau pentru a crea mai mult spatiu pentru bagaje. Daca este necesara folosirea spatiului de stocare la maximum, spatarul banchetei - divizibil în raport 40:20:40 poate fi deblocat prin intermediul unui buton din portbagaj, apoi rabatat pentru a se crea o suprafata cargo aproape plana. Spatarul pasagerului din fata poate fi si el coborat astfel încat sa poata fi transportate si echipamente de pana la 2,60 metri lungime. Accesul la portbagaj este foarte usor datorita hayonului mare, lat si cu deschidere larga, care poate fi deschis/închis automat printr-un buton sau, optional, fara atingere prin intermediul senzorului de sub bara spate - nici ca se putea mai convenabil.

BMW Seria 2 Gran Tourer

Solutii practice pentru mediul urban

O alta dotare foarte utila este podeaua robusta si pliabila a portbagajului, care ascunde un compartiment suplimentar cu un sertar multifunctional ce asigura un spatiu de stocare de 100 de litri. Acesta se poate folosi, de exemplu, la depozitarea rotii de rezerva (optionala) sau a suportului rabatabil de biciclete - disponibil optional în gama de accesorii BMW originale - cand acesta din urma nu este folosit. De asemenea, sub podea este spatiu si pentru husa retractabila a portbagajului. Punctele de fixare din portbagaj si carligele pentru saci multifunctionali - dispuse atat în stanga, cat si în dreapta - sunt alte detalii practice care subliniaza caracterul practic al noului BMW Seria 2 Gran Tourer.

O alta particularitate utila în interiorul noului BMW Seria 2 Gran Tourer sunt "monosinele" de pe spatarele scaunelor fata, pe care se pot atasa masute rabatabile de calitate - li se pot ajustat atat înaltimea, cat si unghiul de înclinare.

BMW Seria 2 Gran Tourer

Primul monovolum BMW cu 7 locuri

Disponibil optional, cel de-al treilea rand de locuri ofera spatiu generos pentru doi pasageri, ceea ce evidentiaza flexibilitatea superioara a noului BMW Seria 2 Gran Tourer. O treapta cu suprafata aderenta existenta în deschiderea usii spate permite accesul confortabil - în combinatie cu rabatarea si culisarea randului al doilea de locuri (Easy Entry). În aceasta configuratie, portbagajul ofera spatiu pentru bagaje mici. Daca nu sunt necesare cele doua locuri suplimentare, al treilea rand poate fi coborat complet în spatiul de stocare de sub podea. Suprafata portbagajului ramane aproape plana, iar spatiul de stocare este acelasi ca la un model de 5 locuri, mai putin cel ocupat de sertarul multifunctional.

BMW Seria 2 Gran TourerBMW Seria 2 Gran TourerBMW Seria 2 Gran Tourer

BMW Seria 2 Gran Tourer

BMW Seria 2 Gran Tourer

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (110) Poze BMW Seria 2 Gran Tourer
mai multe