Masina care vrea sa atinga 1600 km/h are o pompa de benzina Jaguar de 542 cp

Masina care vrea sa atinga 1600 km/h are o pompa de benzina Jaguar de 542 cp
  • Consumul masinii este de 40 l/secunda
  • Motorul inlocuieste un propulsor de Formula 1
  • Puterea totala a masinii este de 77.500 cp
Distribuie pe Facebook

Proiectul Bloodhound SSC, adica masina care isi propune ca anul viitor sa depaseasca orice limita a vitezei la sol, avand un target de 1000 mph, adica peste 1600 km/h, va avea o pompa de benzina realizata din motorul unui Jaguar care produce 542 cp.

Va povesteam mai demult despre Bloodhound SSC, masina care isi propune sa depaseasca recordul mondial actual la viteza la sol. Si pentru asta, au apelat la un motor de avion cu reactie, de pe Eurofighter Typhoon, care produce 77.500 de cp. Motorul acesta urias este montat pe un fuselaj aerodinamic cu 4 roti sub care va sta ascuns pilotul Andy Green, acelasi pilot care detine si in prezent recordul mondial de viteza la sol cu Thrust SSC.

Inginerii care lucreaza la Bloodhound SSC aveau de gand sa foloseasca o pompa de benzina angrenata de un motor de Formula 1 realizat de Cosworth, cu o capacitate de 2.4 litri. Insa acum au apelat la un motor V8 de 5.0 litri de Jaguar, motor care produce 542 cp. Dar ce sa faca cu acest motor? Nu sa contribuie la puterea totala, care oricum ar insemna o nimica toata, ci ca sa invarta pompa de benzina. De ce? Pentru ca motorul de avion va consuma la acceleratia maxima nu mai putin de 40 de litri de carburant pe secunda!

Bloodhound SSC in detaliu

De fapt, motorul de avion se ocupa cu acceleratia masinii pana la o anumita viteza, dupa care intra in functiune un motor suplimentar de racheta care are nevoie de 40 de litri pe secunda ca sa functioneze. Cam ca o naveta de mers in spatiu, este acelasi consum urias. Asadar, este fara indoiala singura masina din lume care are o pompa de benzina de 542 cp...

Proiectul Bloodhound isi propune initial sa atinga intr-un desert din Africa de Sud viteza de 800 mph, depasind recordul actual, iar daca toate lucrurile decurg normal, se va incerca depasirea barierei de 1000 mile pe ora.

Bloodhound SSC in detaliu

Bloodhound SSC in detaliu

Bloodhound SSC in detaliu

Bloodhound SSC in detaliu

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (46) Poze Bloodhound SSC in detaliu
mai multe