Avantajele si dezavantajele jantelor de tabla

Avantajele si dezavantajele jantelor de tabla
  • Jantele de tabla sunt mai ieftine
  • Jantele de tabla sunt mai rezistente
  • Jantele de tabla sunt mai urate
Distribuie pe Facebook

Chiar daca nu sunt la fel de aspectuoase precum cele din aluminiu, jantele de tabla au mai multe avantaje decat ti-ai putea inchipui. Desigur, ar trebui sa stii ca exista si cateva dezavantaje in cazul in care te gandesti sa optezi pentru aceste incaltari.

Cine a spus ca nu-i deloc usor sa iti cumperi o masina in ziua de astazi stia cu siguranta ce vorbeste. Chiar daca in cele mai multe dintre cazuri bugetul reprezinta principalul criteriu de selectie al unui autoturism, optiunile intre care te vezi nevoit sa alegi sunt mult mai numeroase.

Trebuie sa te decizi, de exemplu, daca iesi mai bine cu un motor pe benzina, unul pe motorina, unul pe gaz sau unul hibrid. Apoi vine randul sa te intrebi daca sistemul de propulsie pentru care ai optat anterior il vei servi alaturi de o cutie manuala sau una automata.

Iar distractia abia a inceput. Cauta avantajele si dezavantajele sistemelor de tractiune fata, spate si integrala, vezi caror dotari nu vrei sa le duci lipsa si... daca nu ai pornit de la bun inceput chitit pe un anumit tip de caroserie, gandeste-te bine la cate persoane si bagaje ai de gand sa bagi in masina.

Ai prins ideea, da? Nu de alta, dar mai exista si alte versuri atunci cand vine vorba despre autoturismul privat. Intr-adevar, nu are o foarte mare legatura cu achizitionarea unui exemplar, insa e bine de stiut ce sa faci daca vei fi pus vreodata in postura de a cumpara noi jante.

Primele pe care le vom lua la puricat sunt incaltarile din tabla. Iata avantaleje lor:

  • pretul de achizitie scazut: jantele de tabla sunt mai ieftine decat cele din aluminiu, tocmai de aceea producatorii de automobile aleg sa le monteze pe versiunile entry-level ale modelelor din dotare;
  • greutatea mai mica: intre doua jante de dimensiuni similare, una de tabla si una din aluminiu, prima va fi mai usoara; nu cu mult, dar indeajuns pentru a salva 2 - 3 kilograme la un set de patru;
  • rezistenta superioara: dar jantele de tabla nu doar ca sunt mai rezistente la zgarieturi si lovituri comparativ cu cele din aluminiu, ci si mai usor de indreptat datorita... materialului mai rezistent, care nu se fisureaza.

Dezavantajele jantelor de tabla? In randurile de mai jos:

  • aspectul: este principalul motiv pentru care lumea prefera jantele din aluminiu in dauna celor de tabla; vestea buna este ca pentru cele din urma exista diverse capace suficiente, insa nu mereu acestea sunt suficiente...
  • rugina: mai devreme sau mai tarziu, orice janta de tabla va ajunge sa se confrunte cu pete mai mari sau mai mici de rugina; adauga aceasta neplacere la aspectul deja nereusit si vei ramane toata viata la incaltarile din aluminiu;
  • dezechilibrarea rapida: bine, nu chiar rapida, insa pentru ca plumbii de echilibrare se fixeaza de buza rotii si nu in interior, ca la incaltarile din aluminiu, jantele de tabla se dezechilibreaza mai usor.

Din aceeasi categorie, nu uita nici de subiectele:

Distribuie pe Facebook
mai multe