Adio diesel sau benzina? Ce tip de motor moare primul?
Editorial 25 Septembrie

Adio diesel sau benzina? Ce tip de motor moare primul?

Toate comentariile (6):
780 comentarii 1141 puncte
25 sep 2018, 23:26
+2
Propaganda facuta de ...marii poluatori, de tarile responsabile pentru tot rahatul pe care il inghitim din aer si mancare !!! Sa nu mai vorbim de testele nucleare!!! Sarmanul motor Diesel ( magarul care a miscat marfurile lumii cu tiruri si vapoare, care a plimbat turisti cu autocare, a arat ogoare si a urcat muntii) probabi va fi inlocuit de niste jucarii electrice chinezesti!!!!!! Mare pacat!!!!
csebalyn
409 comentarii 346 puncte
26 sep 2018, 10:13
0
si intre timp ne-a umplut plamanii de cianura, oxizi de azot si negru de fum...:) nu tre' sa fim mari ecologisti si lasand la o parte aspectul politic din spatele reglementarilor, sa realizam ca un diesel scoate de zeci de ori mai mult NO3 si de cateva ori mai mult CN (cianura) decat un benzinar. de negru de fum n-are rost sa vorbim...ala e carbune, nu NO3 cum zic unii in articol. cianura si oxidul de azot nu sutn negre, alea le simtim cand stai in spatele unui diesel si te ustura ochii, gatul, sau simti un gust amarui in gura. ce se vede e negrul de fum.
23 comentarii 10 puncte
26 sep 2018, 08:23
+2
Daca bateriile nu ajung la o autonomie de 600 -700 km (cu luminile de drum aprinse, climatizare in interior) si incarcare in max 30 min o sa vorbim mult si bine de motoarele pe benzina si/sau motorina. Daca nu mai vrem poluare poate ar trebui sa nu mai taiem padurile si in special padurea tropicala! Sa nu mai distrugem spatiile verzi din orase pentru a construi bloc langa bloc, sa plantam copaci acolo unde nu sunt. Padurea este plamanul verde al planetei, restul este propaganda ieftina. Si nu in ultimul rand poate se incearca o micsorare a numarului de SUV-uri in orase, dupa ce ca sunt aglomerate acum este la moda sa ai masina mare sa te duci la mall.
19 comentarii -5 puncte
26 sep 2018, 08:33
-1
aaaa
radioman
În garajul meu
+ încă 1 maşină
12 comentarii 17 puncte
26 sep 2018, 09:00
+1
Plus ca masinile electrice ar trebui reincarcate de la surse TOTAL ecologice. Altfel, daca vom tine stecherul bagat la un capat la automobilul electric iar celalalt conectat la o termocentrala pe carbuni sau la una pe gaz, surse enorme de poluare, degeaba ne prefacem ca ne pasa de mediul inconjurator...
csebalyn
409 comentarii 346 puncte
26 sep 2018, 10:09
0
au constatat ce se stia de zeci de ani, cand supraalimentezi un motor, produci noxe si cianuri. la benzinare, probabil se vor intoarce motoarele aspirate (surprinzator pentru unii, au trecut testele, dar despre asta nu se spune nimic). iar dizalele pe care le lauda toti, daca li se vor impune aceleasi emisii ca la benzinare, vor disparea. nu le plang de mila la saracele motoare de tractoare, daca e sa fim cinstiti pana la capat, nu se puneau limite de emisii diesel euro5 ca benzina euro3. as vrea sa vad un diesel scotand limita de emisii a unui benzinar euro7, apoi sa vina sa se laude toti ca dieselul e ok. atata timp cat sunt alte reguli de testare, comparatia e irelevanta.
Comentează şi tu: