Niciodata nu-i prea tarziu! Conceptul SHELBY GR-1 intra in productie la 15 ani de la debut

  • Conceptul va intra in productie la 14 ani de la debut
  • De asta se vor ocupa americanii de la Superformance
  • Negocierile cu Ford au durat circa sase ani
Distribuie pe Facebook

Dar cei care vor face asta nu sunt americanii de la Ford, asa cum era normal, ci cei de la Superformance, o companie din California specializata pe replici ale unor modele legendare ale brand-ului din Dearborn.

Ford venea in 2004 la Concursul de Eleganta de la Pebble Beach cu un prototip din lut inspirat de celebrul Shelby Daytona. Este vorba, desigur, despre Ford Shelby GR-1, un concept care a debutat "in metal" un an mai tarziu cu ocazia Salonului Auto de la Detroit.

Ford Shelby GR-1 Concept

Brand-ul din Dearborn a adus aici un concept functional, cu o caroserie fabricata din aluminiu si un motor V10 de 6.4 litri. Ca si performante, GR-1 avea 605 cai putere si 679 Nm cuplu si teoretic atingea 100 de km/h in 4 secunde.

Ford Shelby GR-1 Concept

Numai ca Ford Shelby GR-1 a ramas din pacate la stadiul de concept. Pana acum. Vestea inceputului de an este ca, la 14 ani de la debutul oficial, acesta va intra acum in productie multumita americanilor de la Superformance.

Ford Shelby GR-1 Concept

Compania din California, specializata pe replici ale unor modele legendare de la Ford, a ajuns la un acord cu brand-ul din Dearborn, insa negocierile nu au fost deloc usoare. CEO-ul Superformance, Lance Stander, a dezvaluit la un eveniment recent ca a purtat discutii cu reprezentantii Ford in ultimii sase ani dar ca doar acum a primit unda verde.

Ford Shelby GR-1 Concept

"Aveam nevoie de o licentiere din partea constructorului original si aveam nevoie de toata credibilitatea. Asa ca am continuat sa muncesc din greu si intr-un final s-au aliniat planetele, oamenii potriviti de la Ford au auzit si...cativa oameni de la Ford Design din Europa care voiau deasemenea ca asta sa devina realitate, iar urmatorul lucru pe care-l stiu este ca am fost contactat de Ford Licensing, " a declarat Stander.

Ford Shelby GR-1 Concept

Momentan, informatiile despre aceasta versiune de productie, care va prinde viata cel mai probabil anul viitor, sunt foarte putine. Din cate se pare, Superformance vrea sa asambleze 200 de exemplare cu o caroserie din aluminiu, exact ca si conceptul, si alte cateva sute cu o caroserie din fibra de carbon. Motorizarea este la randul ei o mare necunoscuta.

Ford Shelby GR-1 Concept

Ford Shelby GR-1 Concept

Ford Shelby GR-1 Concept

Ford Shelby GR-1 Concept

Ford Shelby GR-1 Concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Ford Shelby GR-1 Concept
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 10 Ianuarie 2019