Sase lucruri interesante pe care nu le stiai despre noul McLaren P1

Sase lucruri interesante pe care nu le stiai despre noul McLaren P1
Dezvaluit in premiera mondiala in toamna anului trecut, in cadrul Salonului Auto de la Paris, noul McLaren P1 se anunta unul dintre cele mai incitante automobile ale decadei. Iar totul se datoreaza in special designului sau nonconformist, dar si supranumelui pe care il poarta, de 'succesor spiritual al legendarului F1'.
Distribuie pe Facebook

Din pacate pentru noi, urmatoarea masinarie a constructorului britanic de modele de inalta performanta nu va debuta in versiunea de serie mai devreme de sfarsitul acestui an. Iata insa sase lucruri interesante care fac ca asteptarea sa merite pe deplin:

  • Dezvaluit in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Paris din 2012, prototipul McLaren P1 este complet functional si operational, indiferent de situatia din care poate fi abordata discutia. Drept urmare, inainte de a fi prezentat publicului cu ocazia unor diverse evenimente, britanicii aplica o folie fumurie la nivelul geamurilor si parbrizului pentru a ascunde interiorul de privirile curiosilor;

McLaren P1 in Beverly Hills

  • Asa cum s-a tot vehiculat in ultima perioada de timp, noul McLaren P1 utilizeaza aceeasi structura monococa din fibra de carbon precum modelul MP4-12C, in timp ce elementele frontale si spate sunt realizate din aluminiu (o fi fibra de carbon usoara, insa nu se descurca chiar exemplar atunci cand vine vorba de asimilat si dispat energia rezultata la impact).

McLaren P1 in Beverly Hills

  • De asemenea, deloc surprinzator, tot din fibra de carbon sunt realizate si toate panourile caroseriei, in timp ce majoritatea componentelor metalice expuse - iar aici includem si plasa prizelor de aer, sunt realizate dintr-un aliaj de titan. Drept urmare, mult anticipatul McLaren P1 vizeaza atingerea unei greutati proprii de numai 1.300 kilograme.

McLaren P1 in Beverly Hills

  • In cazul in care mai era nevoie de vreun fel de confirmare, exista numeroase noi indicii (precum sunetul motorului, de exemplu) care confirma ca McLaren P1 va ascunde sub capota un propulsor supraalimentat. Desi nu este inca nimic oficial la acest moment, vorbim cel mai probabil de o versiune revizuita a V8-ului twin-turbo de 3.8 litri ce propulseaza si modelul MP4-12C care, impreuna cu un sistem KERS, va livra celui aflat la volan ceva mai mult de 800 cai putere.

McLaren P1 in Beverly Hills

  • Singurul 'partener de joaca' al impresionantului McLaren P1 se anunta viitorul succesor al legendarului Enzo Ferrari, fiindca noul Porsche 918 Spyder este "prea greu si incet" pentru a face fata unei astfel de provocari. De asemenea, important de precizat, urmatoarea creatie a companiei britanice spera sa devina si cel mai rapid automobil de serie din istoria circuitului de la Nurburgring.

McLaren P1 in Beverly Hills

  • Productia modelului McLaren P1 va lua startul in urmatoarele luni. Doar 500 de exemplare vor fi construite, fiecare urmand a avea un pret de pornire ce se invarte in jurul fabuloasei sume de 1.2 milioane dolari.
Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (90) Poze McLaren P1 in Beverly Hills
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 21 Ianuarie 2013