Volvo 245 Wagon cu motor de Toyota Supra. Reteta sleeper-ului perfect?

Volvo 245 Wagon cu motor de Toyota Supra. Reteta sleeper-ului perfect?
  • Proprietarul unui Volvo 245 Wagon a optat pentru un motor de Toyota Supra sub capota exemplarului sau
  • Inainte insa de a fi transplantat, motorizarea 2JZ-GTE a fost la randul sau modificata
  • Numeroase imbunatatiri regasim si la nivelul transmisiei, respectivi suspensiei
Distribuie pe Facebook

Nu impresioneaza cu nimic la nivel de exterior. Asta daca nu cumva ai o pasiune nebanuita pentru rugina. La nivel de interior, scaunul soferului si roll bar-ul regasite aici iti vor ridica numeroase semne de intrebare, insa fiecare cu preferintele sale. Asta daca nu cumva acele doua modificari semnaleaza prezenta sub capota a ceva... cu adevarat interesant.

In contrast cu caroseria sa banala si plina de semne ce marcheaza trecerea timpului, compartimentul motor se poate lauda cu o propulsie aflata in deplina putere. Caci, asa cum anuntam inca din titlu, acest Volvo 245 Wagon invechit si fara stralucire se bucura de serviciile unei unitati 2JZ-GTE.

Volvo 245 Wagon cu motor de Toyota Supra

O unitate 2JZ-GTE imprumutate de la legendara Toyota Supra care, inainte de a fi transplantata sub capota automobilului suedez, a suferit si ea la randul sau numeroase imbunatatiri. Imbunatatiri dintre cele mai importante am putea spune, precum o turbina KKK 29, biele Eagle, injectoare Bosch Bjp Race cu capacitate de 2.200 cc, filtru de aer Lintec, wastegate PRC, sistem de management al motorului Link G4 Extreme sau blowoff valve de la Nuke.

Volvo 245 Wagon cu motor de Toyota Supra

Volvo 245 Wagon cu motor de Toyota SupraVolvo 245 Wagon cu motor de Toyota Supra

Apoi, trebuie sa mai spunem ca nu doar motorizarea provine de la o Toyota Supra, ci si transmisia manuala cu sase rapoarte. De asemenea, diferentialul montat la nivelul puntii spate a servit candva un BMW M5, in timp ce ambreiajul provine de la compania Tilton, iar volanta poarta semnatura specialistilor Fidanza Performance.

Volvo 245 Wagon cu motor de Toyota Supra

Rezultatul? Din pacate, nimeni in afara proprietarului nu cunoaste cat de repede poate accelera de la 0 la 100 kilometri pe ora acest Volvo 245 Wagon cu motor de Toyota Supra insa, dupa cum putem observa si din filmuletul de mai jos, vechiul automobil suedez pare a fi destul de distractiv. Mai ales in curbe, acolo unde sistemul de directia si suspensia regandite par sa-si faca pe deplin datoria.

Revenind la aspectul vizual, trebuie precizat ca lista cu atractiile principale regasite aici se limiteaza la mici accente de rugina, portbagaj exterior si jante de otel pe 17 inci - preluate de la un Peugeot 407 si apoi modificate, in timp ce interiorul iese in evidenta nu doar prin roll bar-ul sau, ci si prin scaunul soferului de tip scoica - care au nu doar rol estetic, ci si functional dupa cum reiese de mai sus.

Volvo 245 Wagon cu motor de Toyota SupraVolvo 245 Wagon cu motor de Toyota Supra

Sursa Foto: SpeedHunters

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (44) Poze Volvo 245 Wagon cu motor de Toyota Supra
mai multe