Batranul Lister Jaguar va fi readus la viata

Batranul Lister Jaguar va fi readus la viata
  • Lister vrea sa readuca la viata legendarul Knobbly Jaguar
  • Noul automobil va fi construit in Cambridge, Marea Britanie
  • Modelele vor fi folosite in cursele de masini clasice
Distribuie pe Facebook

Faimoasa masina britanica de curse Lister "Knobbly" Jaguar, care a facut istorie in anii '50, va fi readusa la viata in Cambridge, Marea Britanie. Prototipul noului model ne dezvaluie ca acesta va fi identic cu versiunea clasica, produsa in anul 1958.

Lister Cars, unul dintre cele mai mari nume din industria constructoare de masini din Regatul Unit vrea sa se intoarca la originile sale si sa fabrice in Cambridge o noua versiune a modelului Lister Knobbly Jaguar, dupa 25 de ani de la ultima linie de productie a modelului.

Producatorii noului Lister Knobbly Jaguar

Planul de a reintroduce in fabrica modelul legendar Lister Knobbly Jaguar a fost intocmit de trei companii Lister - George Lister Engineering din Cambridge, Brian Lister Light Engineering si Lister Storm - care si-au unit fortele intr-o singura organizatie (Lister Motor Company Limited) si au pus la cale "reinvierea" faimosului Juaguar "Knobbly", un adevarat star al mijlocului secolului XX, numit "knobbly" (n.r. cioturos) din pricina formei sale neregulate, cu protuberante.

Astfel, Lister Motor Company Limited a investit intr-o noua locatie din Cambrige pentru a incepe fabricarea clasicului model. Se vor folosi schitele si sabloanele de fabricatie originale, o mare parte din echipa de designeri si mecanici implicata in proiectul Lister Cars din anii '50 fiind de asemenea reunita, in frunte cu Brian Lister (fondatorul companiei).

Scopul modelului reinventat Lister Knobbly Jaguar

Se pare ca fabricarea unui Lister Knobbly Jaguar reinventat nu este un pur moft nascut din nostalgiile trecutului. Scopul companiei britanice este sa produca masini "la cheie" pregatite din toate punctele de vedere pentru a fi folosite in cursele de modele vintage.

Potrivit oficialilor Lister Cars, prototipurile deja create din aluminiu vor primi de la Crosthwaite&Gardiner (unul dintre cei mai mari manufacturieri si furnizori de piese pentru industria curselor auto-moto istorice) motoare si transmisii potrivite timpurilor noastre si adaptate modelelor Jaguar D Type.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Old School Cars DATA PUBLICĂRII: 19 Septembrie 2013