Pe tocuri la volan: Si ce daca s-a aprins becul rosu...

Pe tocuri la volan: Si ce daca s-a aprins becul rosu...
  • Femeile la volan, o problema?
  • Becurile arse, salvarea vine din benzinarie
  • Ce face femeia cand masina trage dreapta?
Distribuie pe Facebook

Zilele trecute ma gandeam sa-mi fac timp sa duc masina la service pentru revizie. Imi amintesc destul de vag cand am facut asta ultima data.

Masina porneste, se deplaseaza, de ce m-as grabi totusi? Si mai trebuie sa le dau alora si vreo o mie de lei la service. Deci, e cazul sa nu mai am astfel de ganduri... caci 'mia de lei poate fi folosita si in scop relaxant, intr-un weekend cu fetele de 8 martie, la Istanbul. Nici nu stiu de ce mi-a venit in cap gandul asta cu masina. Mai bine la vara...

La vara, la vara, dar pana atunci, temperaturile astea de "ice age" imi fac imposibile diminetile... Refuz sa mai plec cu noaptea-n cap de acasa. Aproape ca mi-ar placea sa-mi gasesc un serviciu unde iarna sa inceapa programul la miezul zilei.

Dimineata, ora 5, musai sa ajung la aeroport. Ceasul auzit tarziu, o camasa necalcata deci, din nou, cafeaua la purtator... Cobor repede la masina care pare sa ma asculte si porneste la prima cheie. Mai iau o gura din licoarea pusa cuminte langa schimbatorul de viteze. Nu!!! Parbrizul este inghetat bocna. Mai astept doua minute. In zadar, geamul este tot inghetat.

Ma uit ridicand usor din spranceana spre racleta aruncata pe podeaua din dreapta soferului. Nu, este mult prea frig ca sa ies si sa rezolv problema in doar cateva minute. Ma gandesc serios si stropesc geamul cu lichidul care, cel putin teoretic, ar trebui sa reziste la -20 de grade. Asa scria pe ambalaj si l-am crezut si pe cel de la benzinarie care zilele trecute mi l-a varat sub nas.

Stergatoarele trosnesc usor, desprinzandu-si singure pojghita de gheata. Zambesc satisfacuta. Continui asa pret de cateva secunde. Si ce daca stergatoarele erau abia cumparate de tata si isi pierd din cauciucul special, facut ca sa stearga perfect geamul? Am iesit din impas, bag in viteza si-mi continui drumul.

Becurile arse, salvarea vine din benzinarie

Un sunet se aude usor din bord si, ce-i drept, imi atrage atentia. Apoi inca un tiut. Ma uit atenta si vad semnul unui bec taiat de o bara subtire. Imh... mda, s-a ars din nou, imi spun usor contrariata: ar fi trebuit sa-mi dau seama, caci nu merge decat faza lunga.

E drept, luna trecuta mi s-a intamplat acelasi lucru. Asa si? Faza lunga a functionat fara cea mai mica problema doua saptamani. E adevarat, spre disperarea soferilor care-mi dadeau flash-uri in continuu. Ce sa le fac eu? Doar nu era sa merg fara lumini.

Problema am rezolvat-o dupa prima amenintare serioasa a politistului care intotdeauna ma opreste la colt, la mai putin de un kilometru de casa. Da, mi-a spus pe un ton imperativ ca nu ma va ierta si a patra oara. Imi spunea ceva de talonul ridicat si de o amenda maricica, cam cat perechea de cizme pe care tocmai as vrea sa o cumpar.

Asa ca primul drum al meu s-a oprit la benzinarie. Norocul meu ca am dat de un angajat dragut si cat am rasfoit o revista masina avea deja faza scurta functionala. Am condus linistita... pana acum.

Troncanea atat de tare...

Drumurile proaste. Intotdeauna dau vina pe ele. Atat de proaste incat fiecare groapa imi da impresia ca masina e gata sa se dezmembreze. Mai am 10 kilometri pana la aeroport. Sunt inca pe bucata de drum neasfaltata din cartierul meu. De fapt, parca troncane si mai tare azi.

O fi inghetata masina? Nu stiu exact ce poate fi. E drept, martorul din bord indica ceva... ce vad cam in fiecare an. Cum adica imi apare inca o data semnul de service? Asta o fi? Ah...imi aduc aminte: este vorba de cei 10 mii de kilometri, spunea parca mecanicul la care am fost ultima oara. Sa merg la el dupa 10 mii de kilometri sau... nu mai tin bine minte.

Probabil ca ar trebui sa dau o fuga pana la mecanic. Uleiul, poate aerul care nu mai este atat de bine filtrat si imi spunea ceva de o bucsa. Nu stiu exact ce e aia. O fi de la ea....

Trage dreapta, ce sa-i fac?

Cauciucurile de iarna le-am umflat parca prin octombrie. Nu stiu, spunea un vecin ca trebuie sa ma uit pe capacul de la rezervor, pe acolo pe unde bag benzina, ca scrie ce presiune trebuie sa aiba pneurile. Cert e ca in aceasta dimineata masina parca vrea sa mearga mai mult spre partea dreapta, caci atunci cand am luat mainile de pe volan sa-mi sterg cafea varsata la ultima frana pusa brusc, volanul s-a rotit usor spre dreapta.

In sfarsit am ajuns la aeroport. Inainte sa scot cheile din contact mai vad inca un bec rosu aprins pe bord. Parca e Craciunul, imi zic in gand, si chiar schitez un zambet!

Autor: Raluca Ivanescu

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 27 Februarie 2015