Avantajele si dezavantajele unei masini cu tractiune integrala

Avantajele si dezavantajele unei masini cu tractiune integrala
  • O masina cu tractiune integrala ofera performante superioare
  • O masina cu tractiune integrala costa mai mult
  • O masina cu tractiune integrala este mai grea
Distribuie pe Facebook

Poate ca tipul motorizarii si cel al cutiei de viteze sunt cele mai importante doua criterii atunci cand vine vorba despre alegerea unei masini, insa nu sunt si singurele. Ba dimpotriva.

Dupa ce s-au asigurat ca au in gama atat un benzinar, cat si un diesel, cei mai multi dintre producatorii auto de talie mondiala au venit in sprijinul clientilor atat cu o manuala, cat si cu o automata.

Lista cu optiuni impinsa persoanelor aflate in cautarea exemplarului perfect nu avea sa se opreasca insa aici, companiile din industria constructoare de masini venind apoi cu tot feluri de tipuri de tractiune, bagand si mai mult cumparatorul in ceata.

Cum avantajele si dezavantajele modelelor RWD le-am vazut deja - in cadrul acestui material publicat in cursul zilei de ieri, astazi este momentul sa ne concentram asupra autoturismelor cu tractiune integrala.

Pe scurt si direct la subiect, iata de ce este buna o masina AWD:

  • performante superioare: datorita faptului ca trag ambele punti, rar se pune problema ca un automobil cu tractiune integrala sa duca lipsa aderentei; iar daca rotile tale au aderenta, ei bine... accelerezi mai repede de la 0 la 100 km/h si iesi mai usor din noroi, nameti sau altele;
  • vectorizarea cuplului: cele mai noi sisteme AWD se lauda cu o distributie variabila a cuplului; pentru ca in rarele situatii in care o roata sau o punte pierde aderenta despre care discutam si anterior, respectiv situatie sa intervina si sa restabileasca echilibrul.

Ar putea parea alegerea ideala, dar adevarul este ca exista si cateva motive pentru care un model cu tractiune integrala nu este perfect:

  • cea mai scumpa optiune: uita de masinile RWD; cele mai scumpe automobile sunt cele echipate cu tractiune integrala - daca mai discutam si despre un sistem de ultima generatie, cu vectorizare a cuplului, atunci pregateste-te sa scoti din buzunare cateva mii bune de euro in plus;
  • greutate mai mare: avand mai multe componente in dotare, un model AWD va avea intotdeauna si mai multe kilograme de carat dupa el; mai multe kilograme de carat inseamna, automat, un consum de carburant mai mare, in cazul in care te intrebai.

Din aceeasi categorie, nu uita nici de subiectele:

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Ghidul soferului DATA PUBLICĂRII: 22 Decembrie 2016