Avantajele unui scuter intr-un oras aglomerat

Avantajele unui scuter intr-un oras aglomerat
  • Scuterul are un consum redus de carburant
  • Scuterul merge parcat in orice spatiu
  • Scuterul se deplaseaza mult mai repede prin oras
Distribuie pe Facebook

Pentru ca alimentarea lui costa o nimica toata. Pentru ca nu exista conceptul de a nu gasi loc de parcare. Pentru ca te deplasezi mult mai repede prin oras. Si nu numai.

Late sau inguste, cu doua sau patru benzi, drumurile au devenit neincapatoare. Zilnic risti sa primesti rolul de 'actor' in cadrul unui ambuteiaj demn de cartea locala a recordurilor. Cat despre gasirea unui loc de parte, mult noroc in acest sens!

Si atunci, cum sa te mai deplasezi printr-un oras aglomerat? Cu ajutorul mijloacelor de transport public? Cele de suprafata vor fi inghitite de aceeasi aglomeratie cu care se confrunta si soferii, in timp ce metroul... suna destul de bine daca ai acces rapid la el.

O alta solutie ar fi bicicleta, dar depinde si de distanta pe care o ai de parcurs de acasa pana la serviciu (sau alta destinatie). Ce-ai zice totusi de scuter? Uite cateva dintre avantajele lui:

  • Alimentarea lui costa o nimica toata

Consumul redus de carburant reprezinta principalul avantaj al inlocuirii masinii personale cu un scuter. Unele modele vor inghiti trei - patru litri de benzina la suta de kilometri, pe cand altele... chiar vor cobori sub acest prag. Acum arata-ne un automobil capabil de o asemenea eficienta in regim urban.

  • Nu exista conceptul de a nu gasi loc de parcare

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta posesorii de masini din orasele aglomerate se afla in stransa legatura cu locurile de parcare. Sau, mai bine zis, cu lipsa acestora. Datorita dimensiunilor sale reduse, un scuter poate fi insa parcat oriunde, in spate in care nici macar un Smart nu ar intra.

  • Te deplasezi mult mai repede prin oras

Tot 'din cauza' dimensiunilor sale reduse, un scuter se poate strecura prin trafic la fel de bine cum o face printre masinile oprite sau stationate, in cautarea unui loc de parcare. Nu degeaba se spune ca un drum de o ora cu masina il poti face pe doua roti intr-un timp mult mai mic, de 15 sau 20 de minute...

  • Intretinerea costa o nimica toata

Ca un scuter consuma o nimica toata, ei bine... nu mai reprezinta niciun mister pentru nimeni. Bani seriosi vei economisi insa si prin prisma costului insignifiant al unei revizii. De asemenea, vei ramane cu mai multi lei in buzunare si dupa plata taxelor, respectiv impozitelor pe care i le datorezi statului.

  • Poluezi mai putin

Numarul celor care vor renunta la automobilul din dotare si vor trece la un scuter doar pentru simplul fapt ca cel din urma este mai prietenos cu mediul inconjurator tinde catre zero. Este bine totusi de adus in discutie si acest detaliu fiindca... niciodata nu stii ce idei de noi taxe le vin celor de la guvernare.

Din aceeasi categorie, nu uita nici de subiectele:

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Ghidul soferului DATA PUBLICĂRII: 26 Ianuarie 2017