Dezavantajele unui scuter intr-un oras aglomerat

Dezavantajele unui scuter intr-un oras aglomerat
  • Scuterul nu este chiar cel mai sigur mijloc de transport
  • Scuterul cade mult mai usor prada hotilor
  • Scuterul nu se poate folosi chiar in fiecare anotimp
Distribuie pe Facebook

Chiar daca la prima vedere ar putea parea solutia optima pentru deplasarea in marile orase, scuterul are si o serie de dezavantaje care nu pot fi trecute cu vederea.

Consumul redus de carburant, deplasarea facila printre cozile de masini si gasirea unui loc de parcare cu mare usurinta se numara printre principalele avantaje ale unui scuter.

Nu te grabi sa renunti insa la cheile automobilului din dotare. Deplasarea pe doua roti intr-un oras aglomerat are si cateva dezavantaje. Urmatoarele se incadreaza la categoria cele mai mari:

  • Nu exista conceptul de siguranta

Daca intr-o masina esti protejat de multiple elemente de siguranta - precum zone deformabile ale caroseriei, airbag-uri de diverse forme si marimi sau chiar sisteme capabile sa preintampine accidentele, in cazul unui scuter... singura ta sansa de scapare consta intr-o casca. De care unii nici macar nu vor sa auda.

  • Poti ramane foarte usor fara... mijlocul de deplasare

Ai lasat masina in parcare si ai trecut pe scuter pentru a pierde mai putin timp in trafic? O alta mare problema cu care te poti cofrunta la un moment dat o reprezinta... exact, hotii. Cele mai multe modele cazute prada vin din segmentul 50 cmc, foarte usor de 'saltat' si foarte usor vandut.

  • Experimentezi integral poluarea

Expunerea ta directa in cazul unui impact nu este singura consecinta cauzata de lipsa unei caroserii. Ba dimpotriva. In cadrul acestei categorii mai putem include si altele, precum faptul ca vei exprimenta cu proprii plamani toate tipurile de noxe pe care le emit masinile din fata ta.

  • Adio scuter in conditii meteo nefavorabile

Cu toate ca vei pierde si mai mult timp in trafic, iarna este anotimpul in care vei simti din plin confortul oferit de dotarile masinii tale. Chiar si asa, nu frigul ar trebui sa iti dea de gandit. Sau, cel putin, nu in aceeasi proportie precum asfaltul umed, plin de gheata sau zapada.

Din aceeasi categorie, nu uita nici de subiectele:

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 27 Ianuarie 2017