Infractiune sau contraventie: ce se intampla daca ma usurez pe marginea drumului?

Infractiune sau contraventie: ce se intampla daca ma usurez pe marginea drumului?
  • Urinatul in spatiul public constituie contraventie
  • Acesta se potriveste cu amenda de la 200 la 1.000 lei
  • Gestul e sanctionat de Legea 61/1991
Distribuie pe Facebook

Urinatul in spatiul public constituie contraventie si se pedepseste cu amenda de la 200 la 1.000 lei, potrivit Legii Legii 61/1991.

Lipsa toaletelor publice ori, si mai grav, cea a bunului simt ii face uneori pe romani sa se usureze... fiecare pe unde apuca. Acesta nu este insa doar un gest imoral, ci si unul complet ilegal, care se pedepseste conform prevederilor actuale.

Urinatul in spatiul public constitutie contraventie potrivit Art. 2 din Legea nr. 61/1991, care sanctioneaza savarsirea in public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenintari cu acte de violenta impotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natura sa tulbure ordinea si linistea publica sau sa provoace indignarea cetatenilor ori sa lezeze demnitatea si onoarea acestora sau a institutiilor publice cu sume cuprinse intre 200 si 1.000 lei.

Asadar, reluam: usuratul in parcuri, pe marginea drumului, direct in mijlocul strazii s.a.m.d nu doar ca este complet imoral si cu totul impotriva bunului simt, dar ti-ar putea aduce chiar si o amenda in valoare de cateva sute de lei.

Urinatul in spatiul public nu reprezinta insa nici pe departe singura nazdravanie a romanilor, nerespectarea regulilor de bun simt ori impuse de lege continuand la volan, ba cu condusul fara centura de siguranta, ba cu claxonatul abuziv, ba cu folosirea neintemeiata a luminilor de avarie. Toate aceste fapte sunt la randul lor sanctionate, de-aceasta data de catre Codul Rutier, soferii riscand sa plateasca pentru anumite fapte chiar si jumatate din salariul minim pe economie.

Deplasat este, de altfel, si gestul de a-ti spala automobilul pe marginea raului, riscand astfel sa iti vezi masina luata de ape, dupa cum a patit un barbat care a crezut ca poate transforma Argesul in propria spalatorie auto.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 7 August 2018